Avertisment! Deoarece Frauda EADS a fost demarată în urma unei HG, dosarul penal deschis la DNA se poate finaliza cu NUP!

Vă prezentăm, pe scurt, efectele imediate și cele de lungă durată produse de Ordonanța de Urgență Nr 13 aprobată pe furiș la ceas de noapte de Guvernul Grindeanu, prin mâna ministrului de Justiție, Florin Iordache, la ordinul expres al binomului Dragnea & Tăriceanu. Precizăm că autorii actului normativ au avut grijă să introducă o prevedere prin care sunt exonerați chiar ei de răspunderea penală față de mârșeava ordonanță.

Grindeanu, Dragnea, Tăriceanu
Grindeanu, Dragnea, Tăriceanu – “jmecherii” României care au dat OUG nr 13 într-o noapte de marți, ultima zi de vacanță Parlamentară

Practic, circa 5.000 de funcționari și aleși au primit DREPTUL de a fura din banii publici cu Ordonanța Dragnea + Tăriceanu în mână, chiar dacă încalcă alte legi și OUG. Mai mult, infractorii protejați de Ordonanța dată de Guvernul Grindeanu Nu mai riscă pușcăria, ci, cel mult, o amendă penală.

florin-iordache
Florin Iordache – ministrul Justiție, februarie 2017

Iată ce fapte penale nu mai sunt penale – și efectele lor dezastruoase pentru România:

  1. Favorizarea unui membru de familie și afini până la gradul ll

Efecte: Zi de zi, funcționarii publici sau aleșii locali și parlamentari pot dispune de banii publici în favoarea rudelor de gradul I și II.

  1. Emiterea, aprobarea sau adoptarea de acte normative

Efectul 1: Exonerează de răspundere penală toți funcționari publici de rang înalt și mediu – din Parlament, membri ai guvernului, consilieri locali și județeni, primari – adică toți cei abilitaţi să adopte, în funcție de poziția în administrația statului, legi, OUG, HG, Ordine de ministru, Hotărâri de Consiliu Local, HCGMB, HCJ, Dispoziții de primar sau de președinte de CJ.

Efectul 2: Zilnic, în funcție de interese, pot fi modificate competenţe, proceduri, statutul magistraţilor-  atât în penal, cât și în civil.

  1. În cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative care au dus la ajutorul dat faptuitorului în scopul impiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală.

Efecte: Obstrucționarea justiției și corupția la cel mai înalt nivel.

  1. Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu știință, îndeplinește un act prin încălcarea unor dispoziții expres dintr-o lege, ordonanță sau o Ordonanță de Urgență a Guvernului, sau nu îndeplinește un act prevăzut de dispozițiile exprese dintr-o lege, o ordonanță sau o OUG și prin aceasta cauzează o pagubă materială mai MICĂ de 200.000 de lei.

Efectul 1: Liviu Dragnea este judecat într-un dosar de abuz în serviciu cu prejudiciu de puțin peste 100.000 de lei. Practic, Dragnea NU mai poate fi judecat, deoarece fapta nu mai există din punct de vedere penal.

dragnea
Liviu Dragnea – românul care urinează pe români pentru că alți români l-au pus șef peste România

Efectul 2: S-a dat liber la furt din banii publici în ciuda faptului că există o lege sau o OUG care INTERZICE hoția din… banul public!

Efectul 3: Zilnic, un consilier local, județean sau un primar pot oferi fără licitație contracte cu dedicație în limita a 30.000 de euro pentru achiziții de produse la prețuri mult supraevaluate sau de maxim 45.000 de euro pentru servicii de proastă calitate…

  1. Neglijența în serviciu…

Efecte: Consecințe greu de cuantificat, deoarece un funcționar poate “pierde” un document dintr-un dosar sau poate “uita” un dosar pe un raft sau într-un sertar etc.

  1. Abuzul în serviciu NU se mai pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică, ci cu 6 luni până la 3 ani sau cu amendă.

Efectul 1: Extem de periculos. Un grup de funcționari de stat dintr-un minister pot atribui un contract de 300 de milioane de euro unei firme special aleasă, de casă, pentru o lucrare mare, gen autostradă.

După semnarea contractului, se achită firmei o primă tranșă de 100 de milioane de euro – abuz în serviciu. După primirea banilor, firma intră în faliment și lucrarea antamată de stat din bani publici este abandonată.

Printr-un proces penal se va demonstra că funcționarii au comis ABUZ în SERVICIU. Ei vor fi condamnați la maxim 3 ani de pușcărie – așa după cum prevede OUG.

Deoarece pedeapsa este mai mică de 3 ani, regimul de detenție este deschis. Practic, după circa 20 de luni, funcționarii vor fi eliberați, iar statul, adică noi toți plătitorii de taxe și impozite, rămâne cu o “gaură” de 100 de milioane de euro!

Efectul 2: Se dă liber la furat prin încălcarea “la vedere” a unor legi sau OUG fără să mai existe riscul major pentru funcționarul public de a face pușcărie.

Efectul 3: Se dă liber la amenzi fără susținere în fapte, prin diferite metode, una fiind neluarea în calcul a unor documente prezentate de către cel controlat.

  1. Denunțul se poate depune la organul de urmărire penală competent în MAXIM 6 luni de la data săvârșirii faptei prevăzute de legea penală.

Efecte: Se limitează drastic posibilitatea oamenilor obișnuiți care NU sunt implicați în fapte penaledepună denunțuri pentru stoparea fraudării banilor dați de ei în calitate de contribuabili.

P.S. OUG aprobată de Guvernul Grindanu la ordinul binomului Dragnea & Tăriceanu deschide o prăpastie uriașă între cei 1,5 milioane de bugetari și cei 4,5 milioane de români care, prin txele și impozitele achitate lunar, aduc DIRECT bani la Bugetul de Stat. Este de prisos să mai amintesc de cei peste 4 milioane de concetățeni care muncesc în străinătate și trimit anual în țară câteva miliarde de euro.

25-ian-2017-Binomul-Dragnea-Tariceanu
Citiți și acest articol
Opisul celor care scapă de fapte penale

Printre cei care vor scăpa de dosare ca urmare a adoptării ordonanţei prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală se numără Liviu Dragnea, Nicuşor Constantinescu, Marian Vanghelie, Elena Udrea, Cristian Popescu Piedone, Gabriel Oprea, transmite Digi24.

Însă vor fi salvați și cei 9 foști miniştri din dosarul Microsoft, puși sub acuzare în 26 septembrie 2014, pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Este drept că doi dintre ei, Dan Nica şi Alexandru Athanasiu, au rămas doar cu acuzația de abuz în serviciu în decembrie 2016. Procurorii DNA spun că au produs un prejudiciu în valoare totală de 47.594.843,88 de dolari în dauna statului.

Dar, iată principalele personaje din lumea interolpă a politicienilor care vor beneficia de OUG dat de Guvernul Grindeanu, în prezentarea făcută de Digi24:

  • Ioan Lascăr – medicul care a achiziţionat barocamera pentru Spitalului Floreasca care s-a dovedit inutilă pentru arşi, cu şase milioane de lei;
  • Nicuşor Constantinescu – toate dosarele în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este acuzat de abuz în serviciu;
  • Eugen Bejinariu – achiziţionarea de licenţe Microsoft, pagubă de 67 de milioane de euro;
  • Claudiu Florică, fost reprezentant Fujitsu Siemens, dosarul Microsoft, pagubă de 28 milioane de dolari;
  • Aristotel Căncescu, fost preşedinte al CJ Brasov;
  • Gabriel Oprea – dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină;
  • George Scripcaru, primarul municipiului Braşov;
crinuta dumitran
Crinuța Dumitran
  • Ioan Oltean, fost deputat PDL şi Crinuţa Dumitrean, fost director al Agenţiei Naţionale de Restituire a Proprietăţilor (ANRP) nu vor mai răspunde penal în dosarul în care sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu 98 de milioane de lei prin supraevaluarea unui teren şi aprobarea unei despăgubiri de 98 milioane de lei către omul de afaceri Mihai Rotaru;
  • Liviu Dragnea scapă de dosarul în care este acuzat că a menţinut în funcţii două angajate ale Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman, care lucrau în realitate pentru filiala locală a PSD. Prejudiciul în cazul său a fost stabilit la 108.000 de lei, salariile încasate ilegal de cele doua angajate.
  • Vasile Ciurchea şi Irinel Popescu, foşti preşedinţi ai Casei de Asigurări de Sănătate;
Titus Corlatean
Titus Corlățean
  • Titus Corlăţean, fostul ministru de Externe a fost acuzat că a împiedicat votul în Diaspora în favoarea candidatului la preşedinţie Victor Ponta;
  • Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, va scăpa de proces după ce a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a eliberat acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare pentru SC Colectiv Club SRL, deşi clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu;
  • Inspectorii IGSU care au controlat clubul Colectiv cu puţin timp înainte de incendiu sunt alţi beneficiari ai dezincriminării abuzului în serviciu. Procesul celor doi ofiţeri, Antonina Radu şi George Petrică Matei, va fi închis pe motiv că faptele celor doi nu sunt incriminate de legea penală.
  • Marian Vanghelie scapă de dosarul în care este cercetat pentru că a acordat fără licitaţie două contracte de salubrizare;
  • Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timisoarei nu va mai fi judecat în dosarul finanţării clubului Politehnica Timisoara;
nitu 2
Tiberiu Nițu
  • Tiberiu Niţu, acuzat că a folosit în mod nelegal coloana oficială;
  • Eduard Martin, proprietarul firmei de salubrizare Polaris Constanţa şi fost deputat;
  • Gheorghe Nichita – mare parte din acuzaţiile aduse fostului primar de Iaşi;
ponta si sova
Victor Ponta și Dan Șova
  • Dan Şova nu va mai fi judecat în dosarul CET Govora după ce ar fi creat un prejudiciu de 660 de mii de euro şi 1,8 milioane de lei societăţii de stat;
  • Elena Udrea, fostul ministru fiind acuzat că a accesat nelegal un împrumut bancar de 3,2 milioane de euro, dosarul urmând a fi clasat de procurorii DNA;
  • Laura Georgescu, preşedinte al CNA, scapă de mare parte dintre acuzaţiile care i se aduc în condiţiile dezincriminării infracţiunii de abuz în serviciu;
  • Gheorghe Bunea Stancu, fostul presedinte al Consiliului Judeţean Brăila.
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version