Avem o țară minunată, cu rezerve naturale de invidiat, avem un popor răbdător – calitate ce se confundă cu prostia -, avem o clasă politică execrabilă.
Avem viitor? DA! Dar trebuie să schimbă din temelie CONSTITUȚIA. Grabnic! Altfel, NU vom mai avea viitor, ci doar SCLAVIE legalizată în slujba celor aduși la PUTERE de indolența noastră.
Dragnea și Plumb – doi penali înspăimântați!

Condamnat la 3 ani și 6 luni de  închisoare cu executare în primă instanță în Dosarul “Bombonica”, deja condamnatul definitiv cu suspendare Liviu Dragnea a ordonat un ordinar CEx PSD vineri (22 iunie 2018) ca să ne arunce în cap două teme:

Prima temă: lupta cu TITANII care vor RĂUL României – iar pentru că Dragnea se OPUNE, ei vor să-l bage în PUȘCĂRIE ca să facă ce doresc din țară.

Dragnea i-a și nominalizat pe TITANI: Iohannis-Președinte, Hellvig-SRI, Pahonțu-SPP, Kovesi-DNA, Ponta-Ex-PSD, Băsescu-Creatorul Său și, ultimul pe listă… Oprea – Nașul lui Ponta.

A doua temă: Dragnea a ținut să ne spună imperativ că MOȚIUNEA de Cenzură inițiată de PNL, USR și PMP NU VA TRECE!

Dragnea și Tăriceanu – Condamnatul și Achitatul de către același complet de la ÎCCJ!

Ok, am înțeles prima temă – metoda clasică, balcanică, de victimizare: Eu, cinstitul și patriotul Dragnea, sunt nevinovat, dar ei, TITANII – lacheii multinaționalelor, mă vor în pușcărie cu orice preț. SECUNDA e convinsă că doar proștii și rău-intenționații mai pot să-i aprobe victimizarea în acest context.

Dar de ce a trebuit Dragnea să ne spună imperativ că MOȚIUNEA de Cenzură NU TRECE și de ce l-a nominalizat printre TITANI pe Opre, cel care e în vârful disgrației populației, e cu libertatea târâtă prin tribunale și e fără de partid parlamentar?

Ce știe Dragnea și NU știm noi?!? Hai să aflăm!
Dragnea și Oprea – doi penali aflați la cuțite!

Păi Dragnea știe ce a făcut chiar el, și anume că este loc de TRĂDARE!

Și, de unde Moțiunea de Cenzură lansată ca un moft politic de PNL – Orban “Hai să facem și noi ceva serios în opoziție chiar dacă știm că NU trece”, MOȚIUNEA s-a TRANSFORMAT acum într-o MARE PROBLEMĂ pentru alianța PSD+ALDE cu UDMR în coadă! Iar aceasta, grație condamnării lui Dragnea și achitării lui Tăriceanu de către același complet de la ÎCCJ, dar și protestelor de stradă care s-au extins din București către marile orașe.

Așa cum a picat Guvernul MRU printr-o ciudată TRĂDARE, la fel Guvernul Dăncilă poate pica printr-o altă TRĂDARE, în urma Moțiunii de Cenzură aruncată în primă fază, “la mișto”, de PNL. Că așa-i în politică!

E drept, ca să pice Guvernul Infamei Dăncilă este nevoie la minimum 233 de parlamentari care să voteze MOȚIUNEA PNL+USR+PMP!

Acum suntem siguri! Dragnea se teme vizibil de MOȚIUNEA de Cenzură. De aceea el, încă șef al PSD, nu s-a putut abține și ne-a spus voalat că IMPOSIBILUL poate deveni POSIBIL prin… TRĂDARE!

În această notă OPTIMISTĂ pentru OPOZIȚIE, este de așteptat ziua de miercuri – 27 iunie 2018 – când va fi votată MOȚIUNEA de Cenzură împotriva Guvernului Dăncilă!

Infama Dăncilă și Stăpânul Dragnea

Totuși, de ce în expunerea de vineri a lui Dragnea a fost prezentat Gabriel Oprea ca fiind un TITAN, într-o companie “selectă”? Răspunsul ne-a venit sâmbătă, 23 iunie 2018.

Judecat în două dosare de corupție, Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne în Guvernul Ponta, a anunțat sâmbătă în mod oficial că revine în viața politică și relansează UNPR – formațiune politică rupă din PSD!

Găbiță Oprea s-a văzut cu vânt în pupă după ce ÎCCJ a trimis la o instanță inferioară, Tribunalul Sectorului 1, Dosarul morții polițistului Bogdan Gigină  – în care Oprea este acuzat de ucidere din culpă.

Prima observație: Penalul Dragnea ne spune, practic, că un penal la fel ca el, Oprea, stă la masă cu TITANII Iohannis, Hellvig, Kovesi, Pahontu, Ponta… Adică TITANII stau la masă cu penalul Oprea, dar cu penalul Dragnea NU vor să se afișeze! “De ce?!?” se întreabă mefistofelic Livache! Pentru că Oprea îi cheamă împotriva lui Dragnea pe aleșii cu pedigri militar – care îi sunt datori de pe vremea când a fost ministrul Apărării! Adevărat!

Oprea – generalul izmană!

Dar ce a ținut OPREA să ne spună prin anunțul resuscitării UNPR? Exact ce știm și noi, dar el pune o tușă politică!

  1. Că el este NEVINOVAT – idem Dragnea. Prost e cine-l crede!
  2. Că România are NEVOIE de partidul UNPR care face politica oamenilor. Zău?!?
  3. Că doar UNPR poate aduce echilibru în politică. Serios?!?
  4. Că doar Oprea poate readuce RESPECTUL față de instituțiile statului. Oare?!?
  5. Oprea îi cheamă sub “armele” UNPR pe toți cei care i-au fost alături în trecut. Așteptăm!
  6. În Anul Centenar, Oprea face apel la toți militarii, polițiștii, jandarmii și pompierii – adică toți cei militarizați – să-i voteze partidul. Vom vedea!
  7. Oprea le reamintește subliminal rezerviștilor – circa 400.000 de români  ce fac parte dintr-un electorat disciplinat – că el le-a MĂRIT pensiile printr-o Hotărâre SECRETĂ și că dacă au ONOARE, trebuie să se înscrie în UNPR. Troc mârșav!
  8. La fel ca Iohannis, nici Oprea nu-l atacă pe Tăriceanu. Coincidență?!?
  9. Oprea se dă GARANTUL unei politici echilibrate și responsabile. Grețos!

A doua observație. În nouă puncte, al doilea cel mai detestat penal din România, Gabriel Oprea, se prezintă drept UNICUL salvator și eliberator al țării de sub bocancul lui Dragnea-PSD! Tare!

În antiteză cu Dragnea, Oprea ne reamintește: ”Am demisionat din Parlament, m-am pus la dispoziţia justiţiei, pentru că onoarea costă şi va fi întotdeauna cel mai important reper în viaţă şi în activitatea mea profesională. Astăzi, dosarele mele sunt în instanţă, sunt publice şi pot vorbi deschis despre ele. Am încredere că justiţia va fi dreaptă şi va restabili adevărul, adevărul de necontestat – că sunt nevinovat. Sigur că în această perioadă am aflat că în politica din România nu este nevoie de onoare, nu este apreciat faptul că eşti serios şi te ţii de cuvânt.”

Ce “uită” Oprea este faptul că a demisionat în urma unui protest masiv, cu zeci de mii de oameni în jurul Parlamentului, după ce Senatul a respins cererea DNA de încuviințate a urmăririi penale a acestuia, iar el a refuzat inițial să-și depună demisia pentru a putea fi cercetat de procurori. 

Reacția lui Oprea, după ce senatorii l-au scăpat de urmărirea penală: “Când judecătorii mă vor da nevinovat, cine va plăti pentru calomnii și injurii?”
Oprea nu demisionează: Eu nu am văzut accidentul
Gabriel Oprea a anunțat, oficial, că demisionează din Senat

A treia observație. În patru fraze, Oprea ne vorbește despre ONOARE! O onoare pe care Dragnea NU o are, iar din el, Oprea, izvorăște Interesul Național! Îți vine să vomiți!

Maior, Oprea și Ponta – legături bisericești

Pentru cine vorbește de fapt infractorul și detestatul Gabriel Oprea, pentru cine reface UNPR?

Pentru cei din stradă? NICIODATĂ!
Pentru interesul național? NICIODATĂ!
Pentru interesul personal? ÎNTOTDEAUNA!
Pentru jocuri politice malefice? ÎNTOTDEAUNA!

Ce joc politic e la orizont? Îl putem observa ușor și are un numitor comun: eliminarea lui Dragnea de la conducerea PSD și, implicit, de la conducerea țării (al 3-lea om în stat).

A patra observație. Gabriel Oprea a fost mereu în consonanță cu președintele Iohannis. Oprea, Ponta și Maior sunt înrudiți prin alianțe bisericești. Penalul Oprea este atât de ordinar, încâ poate să vândă și România pentru a scăpa de pușcărie. La fel ca Dragnea. Doar că el vrea să-l slujească pe Iohannis! Dar NU gratis!

Observați paradoxul! Un penal, Oprea, poate să-l dea jos din fotoliul de al 3-lea om în stat pe un alt penal, Dragnea! Cum? Simplu! Prin capacitarea militarilor – activi și rezerviști – reuniți sub steagul UNPR sub comanda generalului cu patru stele, penalul și mult hulitul Gabriel Oprea!

Au fost odată “altfel” de negocieri!

Dar ce ne mai transmite penalul și detestatul Găbiță Oprea, ca să înțelegem ce vrea el cu adevărat? Să le luăm pe rând:

  1. Că doar el poate coagula peste 1 milion de oameni să lupte împotriva “Ciumei roșii – PSD” și să-l trimită pe Dragnea la groapa de gunoi a istoriei!
  2. Că doar partidul său, militarizatul UNPR, poate izgoni PSD de la guvernare!
  3. Că PNL-Orban NU mai poate crește, pentru simplu motiv că lumea îi consideră blatiști cu PSD!
  4. Că USR are un lider non-name, Dan Barna, lipsit de carismă și inteligență politică în partidul celor rezvrătiți doar pe rețelele de socializare, NU și la urne – și de aceea USR NU trece de 10%!
  5. Că, de fapt, USR a fost infestat de virusul Ghinea – sluga SRI – care pregătește partidul înființat de Nicușor Dan pentru Mișcarea lui Cioloș.
  6. Că, deși Mișcarea Cioloș a intrat direct pe locul 4 în topul partidelor cu 10,3%, fiind devansată de PSD – 27,4%, PNL – 25,1% și ALDE – 14,5%, NU mai poate crește pentru simplu motiv că NU are structură în teritoriu. Iar după ce va înghiți USR, își va cimenta electoratul în jurul lui 10%
  7. Că PMP e țăndări, iar Băsescu, un bătrân laș, a dat partidul pe mâna unui ruso-modoveano-român!

Ultima observație. După 28 de ani de DEMOCRAȚIE, am ajuns la o COTITURĂ importantă. O multitudine de infractori politici – circa 2.500 răspândiți prin țară și aproximativ 500 în Capitală – au pus mâna pe țară. NU mai trebuie să stăm în casă dacă vrem să repunem “trenul” pe șine! Hai, că se poate!

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version