Așadar, președintele american Donald Trump a decis să retragă SUA din ACORDUL de la Paris privind combatarea schimbărilor climatice. De ce a luat Trump această decizie aberantă pentru toată lumea?

Simplu pentru Trump de motivat: încălcarea prevederilor ACORDULUI va genera înființarea a câteva milioane de locuri de muncă în America și, simultan, va fi o lovitură dată industriei europene obligate de ACORD să protejeze natura prin costuri suplimentare, care se vor regăsi în prețul produselor ce vor deveni mai puțin competitive pe piața internațională în comparație cu cele americane!

Trump, pe peluza din fața Casei Albe. Nu e loc de morală!

Trump, fiind un mitoman, vine cu un argument ridicol în susținerea hotărârii sale: că ar fi luat decizia după ce 22 de senatori republicani, inclusiv liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnell, i-a trimis o scrisoare prin care i-au cerut renunțarea la ACORD.

Ok, dar 22 de politicieni republicani nu reprezintă deloc majoritatea… republicanilor, și sub nicio formă întreg poporul american! În democrație, o astfel de decizie radicală de importanță globală se ia prin dezbateri politice și, la nevoie, printr-un referendum, NU prin metode dictatoriale! Dar cum să respecte Trump acest principiu când, în fapt, el este un escroc fiscal, un „ilegalist”?!

Trump, fiind un manipulator, încearcă să ne arate că VREA să se țină de cuvântul dat în campania electorală – înființarea de milioane de locuri de muncă -, chiar dacă o face prin intermediul tehnicii “scopul scuză mijloacele” – că așa-i în afaceri și politică, nu?!

Trump, fiind un escroc fiscal, și-a luat din rastelul politic  încă un scut prin denunțarea ACORDULUI de la Paris: Vedeți, eu vreau să creez locuri de muncă în SUA, dar “ăștia” nu mă lasă și mă sufocă strângându-mă de gât cu mizeria asta de ACORD climatic.

Trump, fiind un aventurier, știe că NU se pricepe să facă afaceri curate și nici politică democratică. De aceea, președintele SUA ia decizii împotriva firii, decizii EXTREMISTE, care intră la categoria TERORISM. Cuvântul este dur, dar reflectă REALITATEA.

Trump, fiind și un megaloman, știe că se comportă dictatorial față de omenire; de aceea își ia un aliat foarte puternic și ușor de manipulat: poporul american nevoiaș – acea mulțime de peste 100 de milioane de oameni mâncători de fast-food (și nu numai).

Trump, fiind un ostil social,  și-a anunțat decizia NEAGRĂ pentru Terra pe peluza din fața Casei ALBE – ce ironie! – printr-un discurs de o demagogie tipică liderilor comuniști. A mințit, a venit cu argumente neadevărate, s-a folosit de mesaje socialiste, a refuzat să prezinte starea de fapt, s-a arătat un apărător al nevoiașilor etc.

Noi, în România, am avut neșansa să asistăm vreme de 50 de ani la astfel de discurusuri în care NEGRUL ne-a fost prezentat drept ALB. Din nefericire, prin vocea lui Trump, președintele celei mai mari democrații din lume, a venit vremea ca și occidentalii să aibă parte de astfel de minciuni grosolane.
Președintele Trump ne arată că nu are soluții la îndemână pentru a respecta marile promisiuni făcute în campania electorală. Asta doar dacă ia decizii în detrimentul întregului Mapamond – și, implicit, împotriva Americii!

Cât de MINCINOS, de lipsit de CARACTER trebuie să fii ca să AFIRMI că, din postura de președinte, îți aperi poporul în problema încălzirii globale dacă NU participi la reducerea/eradicarea generatorilor de rău planetar?  Cât grandomanul TRUMP!

Cât de IDIOT trebuie să fie cel care crede aberațiile președintelui SUA? Cât infatuatul TRUMP!

Cât de ANORMAL poate fi un om care știe că țara sa este pe Pământ și să creadă că este acoperită cu o magică sferă care o ferește de problemele globale? Cât ridicolul TRUMP!

Rămâne de văzut dacă președintele Donald Trump va iniția o retragere completă din Acord sau vor ieși din tratatul subsecvent al ONU referitor la schimbările climatice.
Trump – liderul liderului mondial
ACORDUL de la Paris

Prin ACORDUL de la Paris se încearcă preîntâmpinarea unei catastrofe. Conform experţilor, la ritmul actual al încălzirii globale gheţarii se vor topi, iar în jurul anul 2100 nivelul mării va creşte cu un metru și unele insule sau regiuni de coastă vor dispărea. Va trebui să se mute 10% din populaţia planetei.

Oamenii de ştiinţă spun că mortalitatea ar putea creşte într-un ritm îngrijorător din cauza temperaturilor tot mai mari. Şi, nu în ultimul rând, ecosistemul s-ar prăbuşi iar o treime din viaţa de pe Pământ ar dispărea.

Consiliul Europei: ACORDUL de la Paris din 12 decembrie 2015 este un ACORD global privind schimbările climatice. ACORDUL prezintă un plan de acțiune pentru limitarea încălzirii globale mult sub 2 °C. ACORDUL vizează perioada cu începere din 2020.

Iată principalele prevederi ale acordului refuzate de Trump:

– limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră cât mai curând posibil;

– temperaturile medii globale să nu crească cu mai mult de 2 grade Celsius;

– progresul implementării acordului să fie evaluat la fiecare 5 ani;

– finanţare în valoare de 100 de miliarde dolari anual pentru ţările în curs de dezvoltare.

Trump se îndreaptă către ieșire!
Pe termen scurt s-ar putea ca Trump să aibă dreptate, dar pe termen lung America va ajunge o țară energofagă!

Marii afaceriști americani în frunte cu Elon Muskc – Tesla, Jeffrey R. Immelt – General Electric și Lloyd C. Blankfein – Goldman Sachs consideră că în timp ce lumea se va dezvolta și va folosi tehnologii regenerabile cu rezultate favorabile în piața muncii, – generate în aceste domenii protecționiste -, pe termen lung decizia lui Trump se va dovedi falimentară pentru America!

P.S. România a semnat ACORDUL de la Paris. Semnatarul, președintele Klaus Iohannis, se va întâlni pe 9 iunie cu președintele nesemnatar Trump, în Biroul Oval de la Casa Albă. După cum se vede, din cauza cinismului, ironia nu există în politică! Rămâne de văzut dacă președintele Iohannis va reveni în țară cu ceva bun în tolbă pentru România.

În acest context, vă recomandăm să citiți și…

Liderii mondiali condamnă decizia lui Trump de a retrage SUA din Acordul climatic
Donald Trump a retras SUA din Acordul de la Paris, așa cum a promis în campanie
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version