Nici nu am reînceput bine să scriu la „Picătura Chinezească”, rubrica mea din cotidianul online secundatv.ro, că deja am „admiratori & detractori” – cum este și normal în Democrație! Salut ambele categorii și le anunț că nu o să le dezamăgesc!

Dar mă întreabă lumea de ce scriu despre Domnul Goe?! Păi, stimați „admiratori & detractori”, despre cine să vorbesc? Despre stupidul Ciolacu, cel cu studiile în plic? Despre abulicul Ciucă – militarul care nu a fost erou pe unde zice că s-a luptat? Despre Drulă sau Burduja, fii de securiști sadea?

NU! Voi scrie despre Domnul Goe, despre Domnul „Batistuță Parfumată”, despre Domnul AUR, despre Măria Sa Piedone, adică despre oameni de un „imens caracter”, de un „nețărmurit patriotism” și un „grandios respect” față de votanți.

Aceasta, pentru că, dragii mei „admiratori & detractori”, ei NU sunt cutre gratuit; sunt spectaculos de deștepți, spumoși prin ce promit, ascunși față de popor și mari profesioniști prin ticăloșia practicată premeditat.

Dar despre o calitatea populistă pe care o posedă Domnul Goe și Domnul „Batistuță Parfumată” o să vă scriu într-o viitoare „picătură”. Pentru că despre cei doi se pot spune atât de multe, încât „admiratorii & detractorii” mei o să aibă muuuuultă carne de tun!

Ce caută „Batistuța Parfumată” între cei doi candidați la prezidențiale? Voi ce ziceți? (surse foto: FB-ul lor)

Astăzi, o să aduc sub ochii voștri atenți o stare de fapt: metoda scoaterii la lumină a banilor negri și înavuțirea prin DONAȚIILE din timpul campaniilor electorale. Acesta metodă este veche și a fost pusă în practică, după ’89, de foarte multe personalități din vârful unor instituții importante, care știau din capul locului că NU au nicio șansă pentru a trece examenul public.

Despre ce este vorba? Iată exemplul clasic: un mare director corupt dintr-o instituție a primit mită o căruță de bani, atât timp cât a condus exact cum i s-a cerut, de către cei care l-au propulsat în importantul post, cum ar fi CNA, AVAS, ANAF, Agenții, SRI, SIE etc. Uneori, acești bani negri pot fi transformați în bani albi, prin campaniile electorale care aparent sunt costisitoare.

Directorul corupt se înscrie în campanie și primește DONAȚII, dar numai pe hârtie, sau dă el banii celor care urmează să doneze!!! (Prin diverse metode, chiar prin conturi bancare din România!) Apoi, în campanie și precampanie, achiziționează diverse servicii media și de propagandă, pe care le achită „la vedere” din contul de campanie. Restul din falsele DONAȚII îi rămân directorului corpt, ca „bani albi”! Aceasta, pentru că legea nu-l obligă să dea bani înapoi celor care au donat sau să consume toate fondurile primite. Ce a venit, e bun primit!

De această metodă se mai folosesc și diverse personaje publice, notorii de serviciu, care se înscriu în campanii electorale pe care știu din capul locului că nu le vor câștiga. De aceea, foarte mulți dintre ei consumă foduri puține în campanii, deși au primit DONAȚII substanțiale.

Culmea, de câțiva ani, cei care se înscriu în campanii electorale doar pentru a se îmbogăți și a transforma banii negri în albi au posibilitatea să deconteze de la stat anumite cheltuieli dovedite cu facturi, dacă depășesc pragul electoral!

Fabuloasă acestă lege electorală, care după ce că încalcă flagrant Constituția, prin faptul că NE OBLIGĂ să plătim partidele parlamentare (Articolul 40, Dreptul la asociere, spune la alin. 1 că „Cetățenii se pot asocia liber în partide politice…”, adică LIBER să sprijin financiar DOAR pe cine vreau, nu toate partidele la grămadă), după alegeri mai achită și nota de plată a unor candidați „de înavuțire” !

Și să mai zicei că noi, aștia cu achitarea la zi a dărilor către stat, NU suntem luați de fraieri, din toate pozițiile!

ERATĂ

Domnul Goe – se va citi Domnul Gușă

Domnul „Batistuță Parfumată” – se va citi Domnul Rareș Bogdan

Domnul AUR – se va citi Domnul George Simion

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version