De câteva zile, în unele zone media coordonate de pușcăriași se tot bate moneda politică pe divergența dintre liderul AUR, George Simion, și fostul lider politic PSD, Cozmin Gușă.

De la ce s-au luat muschetarii noștri?

Cozmin Gușă ne-a spus că va candida pentru Primăria Generală a Capitale, din partea AUR, doar dacă liderul George Simion își va anunța, SIMULTAN, candidatura pentru prezidențiale!

Georgică l-a refuzat categoric pe Cozmin!

De ce Simion l-a trimis după țigări pe Gușă, transformând „mărul otrăvit” într-o umilință rar văzută în „Liga Mare”, punându-l pe Cozmin cu „botul pe labe” precum gospodina pe lacomul de Zdreață?

Răspunsul este foarte simplu: dacă liderul AUR ar fi acceptat CONDIȚIA ULTIMATUM a celui care se prezintă ca fiind mare analist politic și combinator, pentru toată lumea ar fi însemnat că Gușă este „eminența cenușie” în AUR și omul care trebuie căutat de ceilalți lideri politici dacă vor să aibă discuții politico-economice cu AUR!

Doar cei care nu-l cunosc pe Simion au putut crede că omul care acționează în AUR precum Regele Soare – statul sunt eu, partidul sunt eu! – ar fi putut să accepte CONDIȚIA ULTIMATUM a lui Gușă sau a oricărui alt om din lume.

Atunci, ce răspuns avem la întrebarea legitimă „De ce i-a pus Gușă o astfel de CONDIȚIE ULTIMATUM lui Simion?”

În niciun caz pentru binele AUR, al României sau al Bucureștilor. Dar asta este altă poveste, alt editorial!

După cum se știe, Cozmin Gușă s-a transformat dintr-un tânăr politician cu lipici la partide și lideri politici de anvergură, în lider de partid obscur, apoi în incubatorul lui Rareș Bogdan – care, ieșit din găoace, l-a părăsit pentru Iohannis – iar în prezent într-un „guraliv politic” cu auditoriu minuscul.

Este o poziție/dramă pe care Gușă și-a pregătit-o „nestingherit”.

Dar, deoarece Cozmin Gușă nu este vreun fraier, a înțeles că dacă face un „joc de gleznă” are șanse să reintre în „Liga Mare” prin intermediul lui Simion-AUR, pedalând pe ideea că el are o anumită „notorietate” ce poate mișca partidul din stagnare prezentă, reală de altfel. De aceea, în prima etapă a manevrei sale de penetare a partidului vedetă, Gușă i-a ridicat osanale lui Simion și, mai mult, a jucat rolul bunului samaritan care, din principiu, îl apără pe George de atacurile virulente aruncat mișelește de „dușmanii României” în capul liderului AUR – marele suveranist.

După ce a „pregătit balta”, Cozmin a zvârlit acul în care și-a pus capul: eu, celebrul Gușă cu notorietate  vizibilă din Lună, intru în lupta pentru Primăria Capitalei, cu șanse mari, pentru ca AUR să pună mâna pe București, dar cu o CONDIȚIE ULTIMATUM: simultan cu mine, tu, Simioane, îți anunți candidatura pentru prezidențiale!

Cum era și normal, Georgică nu a mușcat nada iari Cozmin a aflat dureros de mult cât de mic a ajuns în lumea politică.

Pe scurt, Regele AUR le-a arătat românilor că „El este partidul” și că, indiferent de ce se vorbește în anumite zone media, el, George Simion, taie în AUR după cum îl taie capul într-o organizație condusă dictatorial!

P.S.1. Și tot cum ne-am obișnuit în odioasa noastră lume politică, în loc să se retragă elegant, Cozmin Gușă a demarat un „atac virulent” asupra lui Simion. Evident, în viitorul apropiat, Gușă și gașca lui se vor regrupa folosind metoda lui Joseph Goebbels „…o minciună spusă de o mie de ori devine adevăr”: Simion ia lumină de la X serviciu secret și de la Y afacerist feroce, care vor să ducă partidul în cap, care vor să-i ia jucăria de aur lui Simion etc.! Că, vorba matelotului prezidențial, „așa-i în politcă”!

P.S.2. Bășcălia cu Gușă la Primărie s-a sfârșit ca într-o telenovelă de tot rahatul: Simion ne-a anunțat că îl va susține tot pe Mihai Enache, candidatul lansat de AUR în cursa pentru Primăria Capitalei!

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version