După victoria zdrobitoare a PSD – izbândă de 45% ce se traduce fix în 16% din cei cu drept de vot!!! –, Iohannis, Băsescu, Iliescu, Dragnea și Ponta – ultimii doi secondați de ajutoare – au început să arunce pietre în baltă. Iar în funcție de cataroiul zvârlit cu furie, valurile au fost mici, moderate sau mari. Dar vă asigur că nu a fost aruncată nicio piatră filozofală!

Repartizarea locurilor partidelor in Parlamentul 2016
Repartizarea locurilor partidelor in Parlament 2016. Rezultate comunicate de BEC, azi, 15 decembrie, la ora 15.
Comunist până la moarte

Primul aruncător de „șopârle” a fost bătrânul comunist și eterna vocea supremă în PSD, Ion Iliescu. Fostul președinte ne-a spus că bătălia pentru noul Parlament s-a dat între guvernarea Ponta și administrația Cioloș și că Victor „Cârlanul” a câștigat.

Șopârla lu Iliescu: Ponta trebuie să fie viitorul premier din partea PSD în alianță cu ALDE.

Fizica politică

Actualul președinte a insistat pe ideea lansată înainte de alegeri: “Premierul îl voi desemna eu și voi respecta Constituția și legile țării. Nu voi numi un premier condamnat penal. Voi ține cont de o alianță politică dacă îmi demonstrează că are majoritate parlamentară.”

Șopârlicile lu Iohannis: ALDE a devenit prima gaură de la fluier iar Dragnea un atârnător cu… 45%. Iar el, ca șef al statului, nu are de gând să forțeze picarea unui guvern și punerea Parlamentului în postura de a vota cel de-al doilea Executiv cu sabia deasupra capului. Dar… în politică totul este posibil!

Atenție, ofițer pe punte!

Deoarece nu poate să stea departe de marea cea mare, comandantul Traian Băsescu a dat și el cu piatra în balta-nspumată. Spunându-ne pentru a „n”-a oară că este cel mai bun premier, Băsescu a promis că va fi cel mai de temut lider din opoziție dacă tot nu a ajuns prim-ministru din cauza liberalilor eșuați grotesc de matelotul politic Gorghiu. Și a mai spus că Iohannis l-a protejat pe Tăriceanu.

Șopârloiu lu Băsescu: Dragnea, Ponta și Cioloș sunt istorie, el nu are susținere, așa că ALDE ne va da premierul în persoana lui Tăriceanu.

Gorghiu: "Pe tine Blago te+a luat DNA, pe mine m- a trimis la cratiţă poporul
Gorghiu: “Pe tine, Blago, te-a luat DNA, pe mine m-a trimis poporul la cratiţă. Ce ghinion!”
Toc-cui sub fusta largă

Fie că vă vine să credeți sau nu, chiar și doamna Gorghiu a aruncat – cu sfială, ce-i drept -, pietricica ce-i stătea în pantoful cu toc-cui, de peste doi ani, cu nume de cod „pnl”. Am fost atenți până în ultima secundă, dar iepurele alb nu a ieșit din pălăria alegerilor parlamentare. Ghinion: 20% cu indulgență!

Șopârlița lu Gorghiu: PNL și-a pus poalele-n cap de i s-a văzut foarte clar tunelul cu luminița stinsă!

Cocorii zboară liber

Cealaltă aripă a liberalilor, “alde” Tăriceanu, nu s-a sfiit să ingrope în balta deja saturată un pietroi demagogic. “M-am angajat să fiu, alături de colegii mei din ALDE, busola care indică drumul cel bun, garanţia că acest drum va fi urmat fără şovăială. S-a dovedit la aceste alegeri că există un singur partid liberal în România: ALDE… 6%.”

Șopârla lu’ Tăriceanu: Eu nu mă laud pe toate drumurile ca Băsescu că voi fi cel mai bun premier. EU spun o singură dată și e bine să mă ascultați cu atenția cuvenită, mai ales dumneata, domnule președinte Iohannis: Am fost, sunt și voi fi cel mai bun prim-ministru.

Ponta si Dragnea vorbesc
Ponta vrea locul lui Dragnea – ceva normal în politică
Mai vrea o tură, patru nu i-au ajuns

Total neinvitat, a venit la marginea bălții și ex-premierul Victor Ponta, care a aruncat un alt bolovan „petardă”: Viitorul prim-ministru trebuie să fie șef de partid.

Șopârlica lu’ Ponta: Cum tu, Dragneo, nu poți să fii desemnat premier, redă-mi mie șefia PSD pe care ți-am împrumutat-o obligat. Apoi, mă propun prim-ministru din partea PSD cu ALDE sau UDMR în coadă. La nevoie, chiar cu PMP. Altfel, ajunge Tăriceanu premier cu cine vrea el în coadă!

Vrabia din mână

Cum era normal, Liviu Dragnea, supereroul care a dus PSD la un incredibil 45%, a aruncat în lacul deja infestată un grăunte de clor. “Eu voi respecta Constituția și legile țării, dar și voința poporului. Vreau ca în România să se mențină această democrație stabilă, toți trebuie să respectăm votul”. Asta o zice fix condamnatul la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului.

Șopârloiu lu’ Dragnea: Băieți, v-am învins pe toate fronturile, cu armele voastre! Țara e a mea, așa că dacă nu vreți anarhie, haos cronic etc., NU vă opuneți voinței celor 7 milioane de români care au venit la vot și a celor 3 milioane care mi-au ciugulit din palmă. Vă spun de la Palatul VictoriaLa Mulți Ani 2017!”.

muntii-ciucas
România minunată – Munţii Ciucaş
Concluzie

După cum se vede, nu mai este nevoie să trecem în revistă și alte declarații politice, lipsite de coerență civică dar pline ochi de virusul manipulării. Pietrele aruncate în baltă nu au fost filozofale, ci „șopârle” politice – mai mici sau mai mari, în funcție de cine le-a “fătat” cu mintea lor creponată!

Este de ajuns să spunem că dacă PSD va trece prin alianță de granița celor 50 de procente + 1 are tot dreptul să ne dea premierul, iar el ar trebuie să NU fie un personaj infestat penal. Are balta PSD pește!

Concluzia noastră: România este frumoasă și minunată, este o țară patronată de români prin intermediul unor partide nesănătoase. Cum de s-a ajuns aici? Pentru că așa am vrut noi, cei peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot! Punct și de la capăt” – cum bine spunea odată Ion Cristoiu!

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version