De când s-a inventat lumea imperiilor, conducătorii țărilor mai mult sau mai puțin vasale nu au fost, întotdeauna, aleși de popor. Asta pentru că imperiile au interesele lor economice, hegemonice. Chiar și atunci când „nevoile” nu sunt 50% divergente cu cele ale popoarelor, imperiile își impun omul care – este adevărat – are și ceva priză la public. Iar în democrație, numirea personajelor agreate de imperii se face prin vot manipulat sau furat!

ciolos vorbeste documente
Cioloș, un politician pe gustul europenilor
Nevoia de Ulise

Cioloș este unul dintre aceste personaje necesare intereselor imperiului Uniunii Europene. Iar americanii, prin faptul că și-au plasat omul la cel mai înalt nivel – cel de președinte -, nu par îngrijorați de expansiunea UE în România prin intermediul lui Dacian Cioloș. Pentru că România este în NATO.

Naționaliștii vor sări ca arși: Cum adică, Cioloș trebuie promovat pentru că așa vrea UE? Extremiștii ne vor reaminti că Cioloș este… ungur și că este sub papucul unei franțuzoaice. Pesediștii ne spun deja că Cioloș este o catastrofă de prim-ministru. Simultan cu detractorii, samavolnicii urmași ai liberalilor sapă false tranșee în fața lui Cioloș. Iar în tot acest timp, românii se scotocesc prin buzunare pentru a găsi bănuții necesari unui concediu de vară decent…

În prezent, în “lumina” ultimelor evenimente, situația este clară, cristal: Dacian Cioloș nu mai vrea să plece. A început să-i placă mocirla românească, cu toate mirosurile ei ușor pestilențiale. Dar, atenție! Imperialiștii care îl sprijină îl vor la butoanele României probabil mai tare decât vrea chiar Cioloș!

Cu obrajii brăzdați de un vărsat necruțător, Cioloș pare un om dintre noi, mult mai real în comparație cu buldogul de Blaga, primadona de Gorghiu sau eternul nominalizat dar păcălici de profesie, Predoiu.

Cioloș a fost școlit în exterior, în Europa democrată. Nu e clar de către cine; nu e clar cine i-a modelat dosarul de cadre; nu e clar ce hram poartă; nu e clar ce înțelege Cioloș prin patriotism; nu e clar unde are adevărata carte de muncă!

coada-la-dna
Coada de la DNA reflectă realitatea românească
Corupție aservită

Dar sunt clare câteva idei, în contextul mlaștinii politice românești din interiorul junglei mondiale.

Atât SUA, cât și Europa vor o Românie democrată.

Atât SUA, cât și Europa vor să asaneze mlaștina românească.

Atât SUA, cât și Europa consideră că România e o piață de desfacere ce nu trebuie pierdută. Încă.

Atât SUA, cât și Europa consideră că România este o sursă de materii prime ce trebuie „extirpate” în favoarea lor. Până nu vin alți imperialiști.

Atât SUA, cât și Europa văd în România principalul scut împotriva expansiunii Marelui Urs și cel mai bun motiv de „inervare” a Țarului Putin.

Atât SUA, cât și Europa au nevoie să plaseze în funcțiile înalte oameni de „comitet”, adică “oameni de bine”.

Atât SUA, cât și Europa nu vor o corupție generalizată, ci o corupție aservită!

8-aprilie-2016-Putin-SUA
Ţarul Putin are draci
Cartea rușilor

Momentan, România politică este fărâmițată. Această divizare este pe placul rușilor spre oftica SUA și Europei.

De fapt, marea realizare a rușilor în România este acapararea unor industrii, a unor bogății naturale inestimabile și, cireașa de pe tort, divizarea politicului. Atât timp cât PSD nu coboară sub 35% și sunt cât mai multe partide de aceeași sorginte, rușii rămân bine ancorați în politica românească.

SUA și Europa văd ce vedem și noi. Nu sunt orbi, nu sunt naivi.

Evident, atât SUA, cât și Europa nu sunt adeptele democrației ca la carte. Doar oamenii naivi sunt! Dar, cel puțin, occidentalii chiar nu pot să facă din România o țară pauperă, nu au nevoie de un popor cariat.

Ok, atât SUA, cât și Europa vor să conducă România.

Iar cum Tăriceanu, Dragnea, Oprea, chiar Blaga sau Gorghiu nu mai pot fi transbordați în barca viitorului, SUA și Europa s-au grăbit să găsească alte personaje loiale lor și ceva mai mult decât aparent pro-România.

iohannis
Iohannis nu e singur
Dacă nu lei, măcar elefanți

E greu în junglă când ești mai mereu o gazelă, uneori bivol dar niciodată leu. Sau măcar tigru. Dar oare, vom putea vreodată să fim lei sau tigri?

Lei sau tigri nu vom fi într-un viitor prea apropiat. Dar putem fi elefanți, ca să rămânem în registrul junglei clasice. Ne putem impune un teritoriu. Al resurselor naturale și al agriculturii. Prin redevențe și condiții legislative specifice și prin cămara Europei.

Poate nu vă vine să credeți, dar AGRICULTURA dublată de RESURSELE NATURALE poate face din ROMÂNIA un ELEFANT al economiei europene.

Iar din ce se vede, Dacian Cioloș aduce cu micul Mowgli providențial pentru europeni. De ce providențial? Pentru că Dacian Cioloș nu este erodat politic și civic.

22-aprilie-2016-Dragnea-condamnat-cu-suspendare
Dragnea nu are acces în Occident
Cioloș-Ulise

Dar Cioloș nu e micul Mowgli. NU! Cioloș pare a fi un personaj-cheie desprins din Povești Nemuritoare sau chiar din Legendele lui Homer.

Cioloș nu este Făt-Frumos, nu este Prâslea dar nici Harap Alb sau Ciclop. Pare mai degrabă a fi Ulise. Un Ulise revenit în țară după ce a văzut tot ce trebuia să vadă, să învețe și să înțeleagă la Bruxelles.

Dar Cioloș va fi oare perfidul Ulise pentru dușmani și iubitor de neam pentru români? Rămâne de văzut!

Oricum, Cioloș-Ulise vrea mai mult. De fapt, cei care îl susțin și-l promovează vor mai mult. Atât SUA, cât și Europa văd în Cioloș un SERIOS partener de dialog. Dragnea, Tăriceanu, Blaga, Gorghiu sau Ponta nu mai sunt frecventabili.

Momentan, pentru SUA și Europa, Iohannis și Cioloș sunt două personaje abordabile. Dar, ca orice imperiu, nici SUA, nici Europa nu vor să-și pună toate „podoabele” în același coș. Ar fi o greșeală catastrofală pentru “imperialiști”.

De aceea, pe lângă Iohannis, imperiile și-au căutat un alt partener de dialog. L-au găsit în persoana lui Dacian Cioloș.

De aceea, în ultima vreme, Cioloș-Ulise este atacat virulent de tot felul de politruci, de pontiști sau de formatori de opinie care nu au coloană vertebrală!

De aceea, în vacanța parlamentară, Guvernul Cioloș nu poate să facă mai nimic legislativ – i-a fost interzis să dea ordonanțe în domenii cheie cum ar fi Justiție – premieră în România. Tocmai pentru a nu avea motive de laudă, tocmai pentru ca tăricenii să-l acuze pe Cioloș de proastă administrare a țării.

Poate nu întâmplător nici Iohannis, nici Cioloș nu au copii – iar primul nici frați. Astfel, sunt mai puțin vulnerabili – inclusiv la provocări. Episodul Mircea Băsescu – Bercea Mondial este cât se poate de relevant.

25-martie-2016-Rqctia-lui-Basescu-anti-Kovesi
Traian Băsescu nu mai este partenerul de dialog cu UE
Turbarea lui Băsescu

Degeaba se bate apa-n piuă că liberalii au pierdut alegerile locale – cu trimitere directă la Capitală. Este o idee parțial falsă și care scoate în evidență orgoliul unor lideri, nicidecum priceperea lor politică.

În condițiile date, uriașa mulțime de susținători iohannisieni nu a venit la vot, fiind plecată la muncă în străinătate. Iar rezultatele alegerilor locale ne arată că PNL a redus diferența dintre liberali și socialiști; că, de fapt, bazinul eletoral al PSD s-a subțiat mereu, începând cu 2004. Și trendul este descrescător. Nu că românii s-ar fi cizelat politic și s-ar dezice de PSD. Nu! Pur și simplu bazinul electoral al PSD a îmbătrânit și se diluează pe cale naturală.

Așadar, nu liberalii au pierdut alegerile locale, ci pesediștii. De aceea este turbat de mânie Traian Băsescu. Că nu a reușit să introducă PMP  în siajul PNL via Predoiu.

Cu toate jocurile lui de culise, inclusiv apropierea nepermis de mult de televiziunea lui Ghiță-Securistul, Băsescu nu a reușit să coaguleze dreapta cu PMP în flotila PNL. Din această minicatastrofă politică putem trage concluzia că nici Traian Băsescu nu mai este privit ca un partener de dialog de către “imperialiști”.

S-ar fi săturat și ei de pleiada de dosare penale în care este prins nu numai Băsescu, ci și fratele lui, ginerele și nepotul – fiul lui Mircea Băsescu.

dacian ciolos premier (1)
Cioloș s-a îndrăgostit de funcția de premier

P.S. Trebuie să punctăm jocul politic distructiv practicat de Nicușor Dan în meciul coagulării dreptei în jurul PNL!

Iar la parlamentare poate fi fatal pentru liberali, dar salvator pentru Iohannis, care va discuta de pe altă poziție cu PNL despre formarea noului guvern. Vrem, nu vrem, Cioloș pare candidatul ideal pentru Iohannis pentru postul de prim-ministru de după alegerile parlamentare. Și vor fi mari șanse de impunere a lui Cioloș ca premier atâta timp cât PSD nu va căștiga alegerile.

ciolos, ghinea, fonduri europene
Cioloș și Ghinea

Citiți mai jos protestul tehnocraților…

Ministrul Ghinea sare la atac: Guvernul Ponta că a blocat proiectul autostrăzii Piteşti – Sibiu și a neglijat pregătirea absorbţiei
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version