România Liberă a rămas fără Turturică, Mihu şi Bejan, iar în anticameră RL se pregăteşte tandemul Rareş Bogdan & Stelian Negrea! Cum așa? Ei bine, de mai mult timp, puşcăriaşul Dan Adamescu, patronul cotidianului naţional România Liberă, negociază cu Rareş Bogdan preluarea ziarului. Negocierea dintre Bogdan şi Adamescu se poartă prin intermediul managerului general al RL, Adrian Rus.

Dan Adamescu
Escrocul Dan Adamescu nu cedează ASTRA – cloşca cu pui de aur a asigurărilor din România

Turturică, Mihu și Bejan au demisionat

Cum era de aşteptat, astăzi, joi 26 noiembrie, redactorul-şef Dan Turturică şi adjuncţii Laurenţiu Mihu şi Gabriel Bejan au demisionat de la conducerea cotidianului România Liberă. De ochii lumii, Adrian Rus, managerul puşcăriaşului Dan Adamescu, îi acuză pe Turturică, Mihu şi Bejan de faptul că redacţia nu l-ar fi sprijinit în lupta patronului cu premierul Victor Ponta. La rândul ei, redacţia îl acuză pe patron că nu plăteşte la timp salariile jurnaliştilor. În acest moment, Adamescu a promis că va achita restanţele de pe luna septembrie în… decembrie!!!

Mobilul lui Adamescu: peste 180 de milioane de euro

Dacă redacţia are dreptate, patronul puşcăriaş, nu! De fapt, Adamescu nu este atât de supărat pe redacţie; a făcut şi ea ce a putut ca să-şi ajute patronul în lupta cu „forţele malefice”!

Puşcăriaşul Adamescu are un alt mobil: păstrarea ASTRA Asigurări. De ce? Pentru că renumita societate de asigurări are o cotă de piaţă de 10%. Iar cum piaţa asigurărilor din România se ridică la circa 1,8 miliarde de euro, rezultă că ASTRA are posibilitatea de a accesa fonduri de peste 180 de milioane de euro!

De aceea, patronul RL caută să cumpere protecţie media în războiul de peste 180 de miloane de euro pe care ASTRA îl duce cu ASF de pe vremea lui Dan Radu Ruşanu. Ca orice escroc care a reuşit în România, şi Dan Adamescu a înţeles că ziarul RL nu îl mai poate ajuta în lupta cu ASF. Acum, puşcăriaşul Adamescu vrea să aducă pe câmpul de bătălie un vector media puternic: o televiziune.

Misu Negritoiu
Mişu Negriţoiu a adăstat la borcanul cu miere ASTRA dar şi-a pârlit aripile de viespe

Războiul ASTRA vs. ASF

Reamintesc că ASTRA Asigurări a fost o perioadă de timp sub reorganizare financiară, manageriată de KPMG la ordinul lui Radu Ruşanu, preşedintele de atunci al ASF. Practic, KPMG a avut obligaţia de a găsi un investitor puternic care să facă o infuzie de capital în ASTRA, de circa 100 milioane de euro – adică o parte din suma escrocată de puşcăriaşul Adamescu. Evident că Ruşanu a ştiut din prima clipă că KPMG nu va putea să propună un investitor decât cu acordul lui. Iar aceasta, pentru că planul lui Ruşanu era de a pune mâna pe ASTRA Asigurări după ce o va aduce în pragul falimentului. Eventual, prin divizarea societății.

Între timp, după reţinerea de către DNA a lui Ruşanu, ASF a încăput pe mâna unui binom extrem de toxic: Mişu Negriţiou şi Cornel Coca Constantinescu, preşedintele şi prim-vicepreşedintele ASF.

Coca Constantinescu
Coca Constantinescu, maleficul din conducerea ASF. Ultima “lovitură” dată de Coca este Carpatica Asig

Trinomul Negriţoiu – Constantinescu – Munteanu

Iar în cazul ASTRA Asigurări, binomul s-a transformat în trinom: Negriţoiu – Constantinescu – Munteanu, în care Munteanu este Speranţa Munteanu, o doamnă “de bine” de la KPMG!

Cum era de aşteptat, trinomul Negriţoiu – Constantinescu – Munteanu a înţeles repede şarada lui Ruşanu: că ASTRA este o vacă de muls perpetuu şi că Adamescu poate fi eliminat iar ei pot deveni stăpâni peste 10% din piaţa de asigurări din România pe care o păstoresc prin supraveghere!

O oportunitate financiară care le-a luat minţile celor trei. Atât de mult, încât Mişu Negriţoiu şi Speranţa Munteanu au zburat până în China să găsească “investitori”.

Numai că escrocul Dan Adamenscu a refuzat să înghită broasca trinomului Negriţoiu – Constantinescu – Munteanu. Efectul refuzului lui Adamescu? ASF a băgat în faliment ASTRA Asigurări! Ca să păstrăm adevărul până la capăt, vă mai spun că Negriţoiu s-a speriat de moarte când a aflat că DNA este pe urmele afacerii ASTRA, şi a preferat să respecte legea care îl obliga, după eşecul KPMG, să solicite falimentul companiei de asigurări.

Speranta Munteanu 2
Speranţa Munteanu a introdus concernul KPMG într-o afacere asezonată cu guri de canal

De frica puşcăriei, Negriţoiu cedează

Vă mai aduceţi aminte cum a motivat Negriţoiu falimentul ASTRA? În 26 august 2015, preşedintele ASF, Mişu Negrişoiu, a organizat o conferinţă de presă în care anunţa că KPMG a eşuat în atragerea unui investitor din cauza lăcomiei lui Dan Adamescu! Mai mult, Negriţoiu a respins şi noul plan de redresare propus de puşcăriaşul Adamescu.

În tentativa lui de a ascunde urmele “ingineriei finaciare” pusă iniţial în practică de Ruşanu şi preluată din zbor de Negritoiu, preşedintele ASF a lăudat activitatea KPMG şi a amicei sale, Speranţa Munteanu, afirmând: “Au contactat peste 30 de investitori strategici şi instituţionali. Am avut cel puţin 5 investitori în ultima fază. Nu mă reţin a menţiona că în ultima fază au fost discuţii cu ERGO, PZU şi cu Fosun Group (din China), care are investiţii de 4 miliarde de euro în asigurări în Portugalia. Am discutat şi am ajuns la un acord cu acţionarii, să vândă la pachet. În proces însă au fost extrem de lacomi, drept pentru care intenţiile de majorare a capitalului social, de infuzie de capital şi preluarea societăţii de către un investitor strategic au eşuat”. Atunci cum se face că propunerea către Adamescu a venit cu câteva zile înainte de expirarea termenului!?

Rares Bogdan
Rareş Bogdan, la un pas de o afacere specială de care puşcăriaşul Adamescu se agaţă cu disperare

Planul lui Adamescu, o mizerie

Cu doar două zile înainte de anunţul lui Negriţoiu, pe 24 august, Dan Adamescu a propus un plan de redresare pentru ASTRA Asigurări. Deşi ASTRA avea nevoie urgentă de o infuzie de capital de minim 425 de milioane de lei, după cum singur a recunoscut Adamescu, patronul puşcăriaş promitea că va face o infuzie de capital de 150 de miloane de lei până la sfârşitul anului 2015 şi de încă 270 de milioane de lei până în septembrie 2016. Simultan, Adamescu solicita ca ASF să revoce administrarea specială, să înceteze madatului KPMG, ASTRA să preia compania AXA Life şi să fie revocată şi decizia luată în luna mai de către ASF, prin care se limita activitatea de subscriere a asigurătorului.

Un plan greu de digerat chiar şi de cei amatori în ale finanţelor!

Dan adamescu cu dna (4)
Adamescu, un escroc îndrăgostit lulea după fraude fiscale

Gașca pușcăriașului Adamescu

În 2 februarie 2015, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Dan Adamescu la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, pentru mituirea mai multor magistrați în dosarele sale de insolvenţă. Cea mai mare pedeapsă a primit-o săritorul de garduri Mircea Moldovan, judecător la Tribunalul Bucureşti: 22 de ani de închisoare.

Alți 3 judecători – toți de la Tribunalul București -, cumpărați de Adamescu pentru a pronunța soluții favorabile în două dosare ale sale de insolvență, au fost condamnați la următoarele pedepse:

– 5 ani şi 10 luni: Elena Rovenţa;

– 5 ani: Sorin Viziru;

– 3 ani şi 8 luni Ion Stanciu.

De asemenea, au fost condamnați 5 practicieni în insolvență:

– Ilie Preda: 6 ani și 10 luni închisoare cu executare

– Emanoil Postelnicu: 2 ani și 8 luni închisoare cu executare

– Gabriel Hanganu: 3 ani închisoare cu executare

– Monica Angela Borza: 2 ani și 7 luni închisoare cu suspendare

Dan adamescu cu dna (2)
Dan Adamescu, un mafiot prins de DNA

– Cristina Elena Popa: 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare, ea fiind obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, timp de 60 de zile, la Societatea Medicală Sf. Cuvioasa Paraschiva din Voluntari sau la Direcția de Asistență Educațională Voluntari.

În același dosar, omul de afaceri Iosif Armaș, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 3 ani și 4 luni.

Sentința nu este definitivă iar instanţa supremă se va pronunţa în curând.

george_dumitru_29187600
Avocatul Dumitru s-a sinucis aruncându-se în faţa metroului

Avocatul lui Adamescu s-a sinucis

Ar mai fi ceva demn de menţionat: avocatul lui Adamescu, George Dumitru, s-a sinucis aruncându-se în faţa metroului după ce a fost audiat de procurorii DNA. Înainte de a se sinucide, avocatul Dumitru a explicat în detaliu procurorilor DNA toate manevrele ilegale concepute de escrocul Dan Adamescu și puse în practică.

Gusa
Cozmin Gușă în fața unei ecuații cu multe… necunoscute

Capcana lui Adamescu

Războiul dintre ASTRA şi ASF este adevăratul motiv care stă la baza alianţei dintre trustul de presă al lui Adamescu, RL, şi o eventuală televiziune. Practic, Adamescu vrea un aliat puternic în persoana unei televiziuni, pentru a putea speria conducerea ASF – pe binomul Negoiţă-Constantinescu. Nicidecum vrăjeala ieftină că redacţia RL nu este alcătuită din jurnalişti profesionişti, că nu-şi respectă patronul și că Turturică, Mihu şi Bejan nu ar fi buni manageri editoriali! Rămâne de văzut dacă Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă vor cădea în plasa întinsă de Adamescu şi vor prelua RL în condițiile impuse de pușcăriașul Dan Adamescu!

Iată STENOGRAMELE care ne arată modul cum opera mafia construită de Dan Adamescu
Dan adamescu cu dna (1)
Dan Adamescu cerșește din pușcărie ajutor. Care stă pe vine!
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version