Găștile se împușcă “pe sticlă“. Scapă cine poate!
În 28 de ani, peste 1.000 de miliarde de euro au fost comisionate abuziv, iar 450 de miliarde de euro – furate! Cât să mai suporte românul?!?
Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
Pentru foarte mulți, Laura Codruța Kovesi reprezintă ultimul scut împotriva corupților care ne conduc ilegal și imoral!
Kovesi este văzută ca o femeie curajoasă, care a trebuit, uneori, să dea mâna cu Dracu’ pentru a supraviețui într-o junglă deținută și administrată de bărbați cinici, lacomi, corupți și fără scrupul!
Cine să mai aibă răbdare să o judece pe Kovesi în funcție de toate acțiunile ei în fruntea PG și DNA când ticăloșii aflați la PUTERE mușcă din noi, non-stop, cu dinți de varani?!?
Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
Au trecut 28 de ani și nu se întrevede nicio luminiță la capătul tunelului!

De ce foarte mulți români o văd pe Kovesi cu ochi buni și o aplaudă după prestația din seara de 14 februarie 2018 – prima conferință de presă a șefei DNA în cei aproape 5 ani de activitate în această funcție?

Răspunsul este simplu: oamenii au foarte multe motive personale. Să le luăm pe rând, într-o ordine aleatorie:

  1. Au trecut 28 de ani și viața românilor NU s-a schimbat radical în bine;
  2. În 28 de ani, banul public a fost spoliat de câteva găști din care au făcut parte politicieni, magistrați, generali militari și din Servicii, șefi din ANAF și din Poliție;
  3. În 28 de ani, cele câteva milioane de români care lucrează în mediul privat și care sunt MOTORUL economiei și PRODUCĂTORUL direct al banului public au plătit, uneori cu mari sacrificii, toate dările către bugetul de stat: taxe și impozite.
  4. Ce s-a ales din această sumă uriașă – peste 1.000 de miliarde de euro – achitată în 28 de ani de românii care lucrează în privat? Doar câteva sute de kilometri de autostradă, niciun spital de 5 stele, nicio facultate de stat prezentă în TOP 500, nicio industrie dezvoltată pe bani publici, nicio facilitate serioasă pentru tineri, nicio platformă industrială de anvergură, nicio bază navală superdezvoltată pe Dunăre, o rețea feroviară falimentară, o piață de desfacere incoerentă, o Constituție improprie, un hățiși juridic compus din 27.000 de legi, un Cod fiscal violat sistematic…
  5. În schimb, peste 450 de miliarde de euro au fost FURAȚI de persoana grupate în jurul partidelor și a serviciilor. NU există partid care să fi fost la putere liber de escroci, de marii spoliatori ai banilor publici, care s-au bucurat de o protecție perfectă până la primul șoc produs de DNA & Morar: încarcerarea ex-premierului Adrian Năstase – într-un caz minor, o găinărie, NU într-un dosar de anvergură;
  6. Începând cu luna mai 2013, Kovesi împreună cu echipa sa de la DNA au reușit să bage după gratii câteva pesonaje malefice pentru România. Primul “tun” dat de DNA & Kovesi a fost încarcerarea turnătorului Securității metamorfozat în mare om de afaceri, Dan Voiculescu, și câștigarea în instanță a dreptului de recuperare a 60 de milioane de euro. Precizăm că NU este vina DNA că prejudiciile dovedite în Justiție NU au fost recuperate.
  7. Milioane de români  care lucrează în privat, precum și alte milioane de români ce muncesc în străinătate și varsă bani la bugetul de stat – în total, circa 7 milioane de oameni – sunt extrem de frustrați; NU mai vor să accepte în ruptul capului spolierea banilor publici – a taxelor și impozitelor plătite de ei.
  8. Kovesi reprezintă garantul luptei anticorupție.
  9. Kovesi este percepută drept unul dintre puținele personaje din instituțiile statului care luptă împotriva găștilor politice.
  10. Kovesi este văzută ca o femeie curajoasă, care a trebuit, uneori, să dea mâna cu Dracu’ pentru a supraviețui într-o junglă deținută și administrată de bărbați cinici și fără niciun fel de scrupul.
Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
Prea mult!

Poate doar câteva dintre aceste motive enumerate mai sus NU au suport în viața reală.

Însă cine mai are răbdare să le verifice, să le analizeze la rece, să dea verdicte în cunoștință de cauză, să tragă concluzii reale în disonanță cu sentimentele de simpatie și încredere față de Kovesi, încredere produsă de ura generată de penali?

Motivul e unul singur, palpabil: au trecut 28 de ani, iar viața românilor a făcut implozie pe toate palierele – social, financiar, economic.

România travesează un CONTEXT sinistru pentru toți cetățenii: sunt prea multe personaje malefice aflate la PUTERE.

Iar pentru mulți români, faptul că Laura Codruța Kovesi a făcut și greșeli, NU este altceva decât dovada că este OM, un om ca milioanele de alți români aflați cu nervii în pioneze din cauza escrocilor care i-au furat de i-au rupt timp de 28 de ani.

Eliminarea lui Kovesi din viața publică, din fruntea DNA, este privită de milioane de oameni ca o mare nenorocire ce va să cadă peste capul lor, plătitorilor de taxe și impozite. Iar în acest moment, o altă năpastă este PREA MULT pentru ca ei să o mai suporte! DESTUL – strigă ei în stradă!
Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
Vina unui șef

De ce există însă și români care o consideră pe Kovesi vinovată de ratarea celor mai mari dosare de fraudă fiscală – Microsoft și EADS, de netrimiterea în judecată a altor personaje de rău augur pentru România și de implicarea într-o țesătură politică poreclită „Binomul SRI-DNA”?

Ei au argumente LEGALE, ușor de demonstrat pentru cei care mai au puterea de a cerne evenimentele prin sita principiilor.

Dar e foarte greu să pui pe tapet, în aceste condiții de jaf total, argumentele pro și contra Kovesi.

În fond, sunt mult prea multe sentimente peste care oamenii NU vor să mai treacă, NU vor să mai înghită chiar și adevărul care le poate pune la îndoială ÎNCREDEREA în KOVESI.

Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
Timp de 10 ani, oamenii au avut o SPERANȚĂ în Băsescu. NU mai sunt în stare să treacă peste o nouă deziluzie.

NU putem vorbi aici despre poziția struțului cu capul în nisip, ci pur și simplu despre REFUZUL de a percepe într-o logică a bunului simț acțiunile unor trădători de țară – așa cum s-a dovedit a fi marea majoritatea a celor care s-au aflat sau se află la PUTERE.

Ca procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi avea toate pârghiile necesare să evite dezintegrarea Dosarului Microsoft; așa cum rezultă din legea de funcționare a DNA, din Directivele CSM, din Codurile penale și din Regulamentul de Ordine Interioară al DNA (vezi document).

NU trebuie să fii prea deștept și bine informat ca să înțelegi că Laura Codruța Kovesi a fost implicată în jocuri politice – însăși nominalizarea ei în funcțiile de procuror general și șef DNA au la bază jocurile politice statutate în Constituția României.

În acest context al luptei dintre baronii penali și procurorii DNA, problema de fond rămâne: Kovesi a ieșit din intervalul legal impus de Constituție? Iar răspunsul NU îi este favorabil lui Kovesi!
Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
Kovesi NU este Alba ca Zăpada!

NU trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. În lunga carieră de șefă peste Parchetul General (6 ani) și DNA (5 ani), Laura Codruța Kovesi a făcut greșeli impardonabile: “eliminarea” din Dosarul Mineriada a principalului vinovat Ion Iliescu este cap de afiș la PG.

Laura Codruța Kovesi NU este Alba ca Zăpada în Dosarul Microsoft. Vă ofer câteva argumente, altele le puteți descoperi singuri – dacă aveți starea necesară!

Art. 7 – Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție îndeplinește următoarele atribuții:

  • b) urmărește repartizarea cauzelor sau, după caz, repartizează cauze, în raport cu criterii obiective, precum: specializarea și pregătirea procurorului, volumul de activitate, complexitatea și operativitatea soluționării cauzelor, conflictele de interese sau incompatibilitățile în exercitarea funcției;
  • c) ia măsuri pentru respectarea programului de activitate și folosirea eficientă a timpului afectat acestuia de către întregul personal al Direcției Naționale Anticorupție, pentru îndeplinirea la timp și în condiții de calitate a lucrărilor și pentru stabilirea unor raporturi de serviciu care să asigure realizarea corespunzătoare a atribuțiilor;
  • q) asigură și verifică modul de respectare a dispozițiilor legale, a ordinelor și a regulamentelor de către întregul personal;
  • s) exercită controlul asupra activității procurorilor și a întregului personal din subordine, direct sau prin procurori anume desemnați;

Art 328 – Noul Cod de procedură penală – Cuprinsul rechizitoriului

1) (…) Rechizitoriul este verificat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel, iar când a fost întocmit de acesta, verificarea se face de procurorul ierarhic superior.

Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
În loc de concluzie
  1. Celor care spun că procurorul de caz este independent și că procurorul-șef al DNA NU poate să intervină într-un dosar și, pe cale de consecință, NU are nicio vină în “clasarea” unui dosar penal – vezi Dosarul Microsoft – le răspund printr-o întrebare: În acest caz, de ce mai contează cine este în fruntea DNA, dacă orice procuror DNA face ce vrea el cu un dosar penal, iar șeful lui NU poate să intervină și să stopeze abuzul?
  2. Procurorii ierarhici AU DREPTUL să infirme sau să confirme o rezoluție pusă pe dosarul penal de către procurorul de caz.
  3. Procurorii ierarhicii AU DREPTUL să-i ia dosarul unui procuror subaltern și să-l repartizeze altui procuror.
  4. Procurorii ierarhicii țin evidența cauzelor mai importante, informează operativ conducerea DNA cu privire la stadiul cercetărilor în aceste dosare și întocmește periodic informări privind stadiul cercetărilor…
Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018

P.S. Laura Codruța Kovesi este foarte speriată. Dacă va fi demisă și NU va fi salvată de vreo “funcție” primită “inopinant” cariera ei va fi terminată iar șacalii politici, penalii și dușmanii din parchete și tribunale vor conlucra pentru a o pedepsi prin zăngănit de cătușe și pușcărie fără suspendare!

Regulamentul de Ordine Interioară al DNA

Download (PDF, Unknown)

Mai puteți citi…

Iohannis: Penalii sunt disperați, DNA funcționează bine! Momentan, președintele nu vede motive de revocare a lui Kovesi
îNREGISTRĂRI! Șantajul familei Cosma și manipulările grosolane…
Declarațiile șefei DNA și răspunsurile lui Kovesi la întrebări – la finalul textului.
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version