Trebuie să fii imbecil, tembel sau fără intelect…

Trebuie să fii troglodit, bicisnic sau fără conștiință…

Trebuie să porți ochelari de cal sau să ai orbul găinilor…

… ca să NU vezi că nimic NU a fost întâmplător în România postdecembristă, că legile au fost create pentru a-i face ZEI pe cei aflați la putere – nu așa cum greșit se spune că “s-au considerat” zei!

Casa Parlamentului, aici s-au clocit legile pro-zei...
<strong>Casa Parlamentului aici s au clocit legile pro zei<strong>

Din cauza legilor protecționiste, cei care ne-au condus chiar au fost ZEI, iar noi CAPTIVI în propria țară, în bugetul alimentat din munca noastră și folosit de ZEI în folosul lor!

Într-o proporție uriașă, de peste 90%, faptele din dosarele puse pe tapet în prezent de DNA nu au fost comise în ultimii 3 ani, așa cum ne-am aştepta – şi cum ar fi normal pentru ancheta unor procurori. NU, nu, nu!

Majoritatea covârșitoare a faptele sunt vechi, unele venind chiar din secolul trecut, din mileniul trecut, de dinainte de 2000! (Vă rog să observați ce groaznic sună această frază reală 100% în cazul retrocedărilor!)

Toate faptele care ne sunt prezentate astăzi de DNA drept ilegale au fost investigate cu mult înainte de jurnaliști şi prezentate în premieră. TOATE. Colecția de ziare ne stă mărturie. Dați un simplu “caută” pe Net sau mergeți la Biblioteca Națională și veți găsi nenumărate articole pe subiectul pe care astăzi DNA ni-l prezintă ca pe o noutate!

Și totuși, românii continuă să spun că TOATĂ presa e vândută! Că toți jurnaliștii sunt corupți, că mass-media minte. Parțial aveți dreptate, iar când vine vorba de afinitate politică, produsele media sunt, de regulă, „protecționiste”. Dar asta nu înseamnă că TOATĂ presa a fost în TOT acest timp coruptă.

Da, anumiți patroni și-au protejeat prietenii politici și executivi și au participat la jocuri politice. Dar atât. Dacă patronii ar fi exercitat o DICTATURĂ totală, anchetele jurnalistice n-ar fi văzut în veci lumina tiparului.

Da, unele dintre anchetele jurnalistice au fost publicate ca o atenționare, ca pe o ofertă la dialog financiar sau politic greu de refuzat de personajul vizat. Dar subiectul prezentat de jurnaliști a fost real, iar acum DNA se laudă că ar fi o noutate şi ni-l prezintă ca pe o grozăvie fără de margini.

Marea întrebare NU este de ce au publicat ziarele respective astfel de anchete, ci DE CE inspectorii fiscali, polițiștii şi procurorii nu s-au sesizat și nu au deschis dosare de cercetare a faptelor expuse opiniei publice! Pentru asta ei sunt plătiţi regeşte din bani publici şi au tot felul de facilităţi la care românul de rând nici nu ar visa.

Între patronii de presă și funcționarii de stat enumerați mai sus este această diferență colosală: cei de la fisc, polițiștii şi procurorii sunt remuneraţi din bani publici tocmai pentru ca evaziunea fiscală și corupția să fie ţinută la cote reduse, suportabile pentru cei ce plătesc taxe și impozite.

De ce nu au redus evaziunea fiscală? Pentru că Stăpânii Corupției nu au permis. Iar jocul STĂPÂNILOR a fost simplu:  au creat un SISTEM condus de ei în favoarea lor.

Iar pentru ca nevrednicii țării să fie zei s-au pus în practică, simultan, mai multe planuri.

Prima plan a fost de plasare în Parlament a unor yesmani, care să nu miște în front.

Rolul lor a fost să voteze legile care le sunt puse sub nasul înroșit de banii și funcții pentru rude.

Al doilea plan a fost de a plasa oameni “onorabili” în funcțiile decizionale din instituțiile de control – Parchetul General, Poliție, ANAF, ITM, DSP, ISU, Garda de Mediu etc. De regulă, aceste personaje aveau bile negre în mapa profesională.

Rolul lor a fost de a proteja anumite personaje sau de a-i sufoca prin controale excesive pe cei care nu răspund comenzilor politice.

Al treilea plan a fost devalizarea țării pe mai multe paliere: industrial – prin „raderea” fabricilor și uzinelor; financiar – prin subjugarea sistemului bancar și plasarea lui în câteva mâni; proprietate – prin tergiversarea reîmproprietăririi românilor, cumpărarea drepturile litigioase pe sume modice şi recuperarea imediată a „investiției” cu sume uriașe de la stat. Așa s-a născut mulțimea “băieților deștepți”.

Rolul lor a fost să strângă fonduri colosale, greu de înțeles pentru omul din popor: sute de milioane de euro!

Al patrulea plan a fost reactivarea judecătorilor și procurorilor “spălați pe creier” la Școala de la Bran și arondați serviciilor secrete. De aceea SRI a refuzat să facă publice numele magistraților școliți la Bran și aflați în funcții de judecător sau procuror. Vă reamintesc că președintele Traian Băsescu a afirmat că are date că peste 25% din magistrați aflați în activitate au fost școliți la Bran. Iar CSM, în loc să facă o curățenie de primăvară printre magistrați, a criticat aspru afirmațiile lui Băsescu!

Rolul lor a fost să decidă, în funcție de interesul ZEILOR, libertatea celor care ajungeau în fața justiției!

P.S. Îmi permit să pun o întrebare compusă, retorică: De ce credeți că, pe la începutul anilor 2000, s-a lansat printre români falsul adevăr că „toată presa este coruptă”? Şi de ce a prins moda “eu nu citesc presa”?

Răspunsul: pentru ca românii să treacă repede peste dezvăluirile din media, să le privească ca pe nişte șantaje de presă iar astfel fondul problemei să fie trecut în plan secund, insignifiant pentru opinia publică.

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version