Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea offshore intră la votul final la Camera Deputaților /

Breaking News:

“Știrea zilei” în 333 de cuvinte: Frauda EADS a ajuns la Ombudsman Emily O’Reilly. În engleză!

Ieri, la ora 17:05, ora Bucureștiului, am trimis pe adresa Ombudsmanului UE Emily O’Relly o adresă oficială în care i-am prezentat ce a însemnat Frauda EADS în România, cu toate implicațiile ei la cel mai înalt nivel în câteva țări-fanion UE.

Am demarat acest proces jurnalistic după ce opinia publică a aflat despre rușinoasa rezoluție DNA asupra Dosarului Penal Frauda EADS. O rezoluție în care se afirmă că:

  • “fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege” (…)
  • “nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea” (…)
  • “Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază faptul că, în urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, nu au reieșit probe din care să rezulte, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că faptele pretins a fi săvârșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor de corupție și asimilate celor de corupție reținute cu ocazia începerii urmăririi penale față de faptă (in rem).
Dosarul Frauda EADS a fost clasat în primă fază de Daniel Morar, fost șef DNA, acum judecător la CCR

Așadar, în 5 noiembrie 2018, “noaptea ca hoții”, DNA a clasat Dosarul Frauda EADS instrumentat ani de zile de procurorul Mihaiela Moraru-Iorga, sub tutela șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Abia în data de 28 decembrie 2018, DNA a comunicat soluția în Dosarul FRAUDA EADS, la solicitarea presei din România.

Prin închiderea Dosarului Penal Frauda EADS, s-a terfelit ideea de Stat de Drept în România.

I-am scris doamnei Ombudsman O’Reilly ca unui fost jurnalist de investigații. I-am scris că REFUZ să cred că în FRAUDA EADS banii s-au furat singuri, că deturnarea de fonduri europene a fost efectuată de entități nefizice și că delapidarea s-a produs cu de la sine putere.

De ce am pus la dispoziția ex-jurnalistei Emily O’Reilly tot ce am publicat despre Frauda EADS – texte, documente și scheme – traduse în engleză?

Am scris în speranța că Ombudsmanul UE Emily O’Reilly va ști să le folosească pentru ca opinia publică românească și europeană să nu rămână umilită de decizia DNA de clasare a Dosarului Penal FRUDA EADS.

Iată ce i-am trimis doamnei Emily O’Reilly, Ombudsman UE, în limba engleză, în 75 de pagini:

Download (PDF, 780KB)

Link către OMBUDSMAN. Click aici!

Prima Schemă Frauda EADS – în engleză

A doua Schemă Frauda EADS – în engleză

95 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv