Premierul Nicolae Ciucă a ignorat criticile venite chiar și din PNL și l-a numit pe condamnatul penal Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului.

Decizia lui Ciucă a fost publicată, marți, în Monitorul Oficial.

Cioloş: Marian Neacşu este condamnat penal, iar conflictul de interese – furt şi înşelarea încrederii cetăţenilor în stat

Marcel Ciolacu și asumat propunerea, la România Tv, dar susține că numirea e atributul premierului Ciucă: „Am făcut această propunere a domnului Marian Neacşu şi nu e atributul meu, e atributul primului ministru, am adus la cunoştinţă primului ministru că dorim să fie secretarul general”.

Ciolacu îi răspunde lui Cioloș despre „avocata infractorilor” Laura Vicol: „E numirea colegilor din Comisia juridică”

Marian Neacșu (57 ani), fost secretar general al PSD, a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, în 2016, pentru că și-a angajat propria fiică la biroul parlamentar.

El nu a mai putut candida la un nou mandat de parlamentar, în decembrie 2020, deoarece sentința definitivă de conflict de interese i-a interzis acest lucru.

PSD i-a găsit repede un post bănos din bani publici: vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Marian Neacşu a fost exclus din PSD, în anul 2018, la ordinul lui Liviu Dragnea, după ce a semnat scrisoarea prin care solicita ca acesta să renunțe la şefia PSD.

În februarie 2019, Neacşu s-a înscris în Pro România condusă de un alt fost lider PSD, Victor Ponta. Însă câteva luni mai târziu, în iunie 2019, Neacșu a fost propus şi votat în Parlament de către PSD pentru a deveni vicepreşedinte al ANRE.

Marian Neacşu a avut două mandate de deputat, în legislaturile 2008 – 2012 şi 2012 – 2016.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version