Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, i-a chemat joi la negocieri pe fermierii care protestează de 9 zile consecutiv pe Centura Capitalei, la intrarea dinspre Afumați, pe care îi acuza în urmă cu doar două zile că „nu sunt fermieri, ci instigatori” și „cer aberații”.

Pe ministrul Barbu l-au lăsat nervii: „Instigatorii de la Afumați cer aberaţii. Nu mai există negocieri!”

Tot joi, Guvernul Ciolacu va aproba unele dintre revendicările transportatorilor protestatari. Însă în cazul fermierilor, un proiect de Ordonanță de urgență (OUG) va fi discutată doar în primă lectură în ședința Executivului, potrivit ordinii de zi, urmând să fie aprobată, probabil, săptămâna viitoare.

Premierul Marcel Ciolacu i-a acuzat inițial pe protestatari că îl amenință”, pentru ca luni să-și ia „vorba înapoi” și să se declare „de bună credință”, iar miercuri să se întânească și cu reprezentanții asociațiilor  de transportatori și cu ministrul Sorin Grindeanu. Nu a acceptat însă nicio scădere a prețurilor RCA.

Au participat la negocieri Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, Federaţia Operatorilor Români de Transport, Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. 

„Consultările între transportatori şi Guvern vor continua cu întâlniri de lucru la nivelul Ministerelor Transporturilor şi Finanţelor”, a transmis Executivul.

Ministrul Agriculturii a bătut palma, luni, cu reprezentanții asociațiilor de fermieri și agricultori, însă cei care protestează se declară independenți și nu îi recunosc pe liderii acestor organizații patronale.

La fel se declară și transportatorii ieșiți în stradă la proteste, care îi acuză pe reprezentanții asociațiilor reprezentative al breslei că nu îi reprezintă, chiar dacă aceștia au fost chemați de către ministrul Sorin Grindeanu, care a semnat cu ei, marți, o minută privind soluționarea revendicărilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version