Klaus Iohannis, președintele României, a semnat decretul prin care a fost înlăturat din funcție Ion Vîlcu, ambasadorul României în Costa Rica.

Ion Vilcu (stanga) pe vremea cand era ambasadorul Romaniei in Spania

Acesta plătește pentru proasta gestionare a cazului Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării obținând statutul de refugiat politic.

Udrea a fugit din țară pentru a nu ajunge după gratii, ea încasând deja o pedeapsă de 6 ani la prima instanță, în celebrul dosar Gala Bute, în care a fost găsită vinovată de comiterea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu.

Udrea a dat cu flit autorităților din România și a anunțat că sunt șanse slabe să se mai întoarcă în țară.

Ion Vîlcu, ambasadorul României în Costa Rica, nu a contestat modul în care Udrea a primit statutul de refugiat politic aruncând vina în tabăra autorităților din Costa Rica și sugerând că acestea nu l-au înștiințat în legătură cu vreo cerere făcută de Elena Udrea pentru acordarea statutului respectiv.

Pe același scenariu, România s-ar putea să o scape din atenție și pe Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, care de asemenea s-a refugiat în Costa Rica, după ce a încasat două condamnări în două dosare separate.

Singura scuză a lui Vîlcu este că de fapt el are biroul în Mexic, fiind reprezentantul României în Mexic, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Guatemala și Honduras.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version