Rămas interimar după demiterea prin moțiune de cenzură cu un scor istoric de 281 de voturi, premierul Florin Cîțu a dat cadou din Fondul de rezervă al Guvernului 1 miliard de lei primarilor și șefilor Consiliilor județene care l-au votat șef la PNL, dar și celor de la UDMR. (Vezi document la finalul articolului)
 
Iar ca să nu bată la ochi, a livrat și un sfert din sumă baronilor locali ai PSD, deși aceștia sunt cei mai numeroși din țară.
 
 
„25-30% se vor duce si catre primarii PSD”, a anunțat premierul demis.
 
Cadourile au fost făcute prin hotărâre de guvern, în prima ședință a Executivului interimar PNL-UDMR, convocată la o zi după demiterea prin moțiunea de cenzură depusă de PSD și votată inclusiv de USR PLUS și AUR. 
 
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a luat partea leului pentru partidul său. Astfel, cei mai mulți bani au fost livrați primarilor din Constanța (PNL), Mureș și Satu Mare – UDMR-iști.
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, 2.756 de administrații locale din România au primit finanțare în valoare totală de 1.010.966.000 lei.
 
„Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunități locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investițiile pentru care au fost cheltuiți bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus ministrul Cseke Attila (UDMR).
 
Concret, 2.514 comune din România au primit o finanțare în valoare totală de 614.873.000 lei, 194 orașe – 95.588.000 lei, iar 123.346.000 lei au fost alocați pentru 48 de municipii.
 
Ministrul a arătatcă fondurile sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version