Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Adio, interdicții din 15 iunie! Ciolacu: PSD nu va vota o nouă stare de alertă

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că parlamentarii PSD nu vor vota prelungirea stării de alertă, așa cum a lansat ideea ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„PSD nu va mai vota o nouă stare de alertă” explicată de guvernul Orban doar prin „dacă nu faceți ca noi, noi gestionăm bine”, a declarat Ciolacu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

El a acuzat Guvernul Orban de „un joc politic” și a asigurat că „PSD nu va fi părtaș la acest joc politic”.

„Repet: a trecut acest joc, în care ni se trimitea de la Cotroceni sau de la Palatul Victoria că este stare de alertă, fără vreo argumentație”, a argumentat liderul PSD.

Tătaru nu crede că se va renunța pe 15 iunie la starea de alertă: Încă avem transmitere în comunitate

Anterior, el a scris pe Facebook: PSD nu e dispus să mai înghită balivernele miniştrilor liberali. Guvernanţii nu mai au nici legitimitatea să ne dea lecţii despre cum să ne protejăm în faţa coronavirusului după episodul scandalos din clădirea Guvernului, unde Orban şi camarila PNL chefuiau cu whisky şi trabucuri. Doar specialiştii în sănătate publică trebuie să spună clar ţării ce fel de măsuri trebuie luate mai departe”.

Ciolacu mai afirmă că ministrul Sănătăţii nu prezintă niciun argument solid pentru prelungirea după 15 iunie a stării de alertă și îl acuză că nu este „expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măşti vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei”.

„Ministrul Nelu Tătaru face doar exerciţii de imagine şi s-a lăudat, de fapt, cu munca primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene care au dus greul luptei cu pandemia. În vremea asta, la Ministerul Sănătăţii se trăgea tun după tun cu licitaţii aranjate pentru firmele de casă ale PNL”, susține Marcel Ciolacu. 

El consideră că nu mai este nevoie de amenzi şi de stare de alertă, chiar dacă Guvernul îşi doreşte acest lucru deoarece “este paravanul perfect pentru toată clientela PNL să-şi continue marile afaceri pe bani publici”.

„După 15 iunie, este timpul să punem punct modelului liberal de a administra o ţară doar cu amenzi, ameninţări şi restricţii. Să terminăm cu Klaustrofobia, să ne gândim cum relansăm România!”.

Potrivit acestuia, guvernanţii nu au legitimitate în a da lecţii românilor despre cum să se protejeze de coronavirus, iar PSD nu mai este dispus să „înghită balivernele miniştrilor liberali”.

Marcel Ciolacu așteaptă, marți, ca reprezentanții PNL  să îi prezinte motivele pentru care doresc prelungirea stării de urgență.

Guvernul Orban a putut institui stare de alertă doar cu voturile PSD, deoarece parlamentarii Pro România și ALDE au votat împotrivă.

Ciolacu a mai spus că trebuie discutată și prelungirea mandatelor aleșilor locali, care le expiră pe 21 iunie. „Nu în ultimul rând, trebuie să vorbim și despre prelungirea mandatelor aleșilor locali. Guvernul a dat o ordonanță de urgență care a fost declarată neconstituțională”, a amintit el.

74 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv