Fostul premier Adrian Năstase demonstrează că are o imaginaţie bogată şi propune un scenariu a cărui concluzie este că preşedintele Klaus Iohannis ar fi unul dintre beneficiarii Ordonanţei prin care guvernarea PSD dorea să impună graţierea şi dezincriminarea unor infracţiuni.

adrian nastase

Năstase consideră că Iohannis a încălcat legea în momentul în care s-a prezentat pentru a conduce şedinţa de Guvern de miercuri, “iar dacă această infracţiune se poate încadra la categoria de abuz în serviciu avem un prejudiciu de sub 200.000 de lei, deci domnul Iohannis ar fi unul dintre beneficiarii Ordonanţei referitoare la graţiere”.

Mai mult, fostul premier merge într-atât de departe încât susţine că “preşedintele a fost autorul unei violări de domiciliu la guvern. Premierul a aflat de la ofiţerii SPP că preşedintele vine la guvern pentru a participa la şedinţa executivului. Nu existau pe ordinea de zi teme care să justifice auto-invitarea preşedintelui, astfel încât participarea la şedinţa de miercuri putea să aibă loc doar la invitaţia premierului, invitaţie care nu-i fusese adresată. Chiar şi aşa, atunci când doreşte să participe la şedinţa de guvern, participarea preşedintelui trebuie anunţată. Aşa cum trebuie anunţate şi persoanele împreună cu care preşedintele doreşte să participe”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version