Deși Curtea Constituțională le-a călcat de două ori proiectul în picioare, aleșii neamului recidivează.

Și vor să-și tragă din nou pensii speciale și nu numai pentru ei. Conform noului proiect, susținut de politicieni din mai toate partidele posibile, cu excepția Uniunii Salvați România, de pensii speciale ar urma să beneficieze, de la 1 ianuarie 2019, primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene.

Proiectul, înregistrat deja la Camera Deputaților, prevede următoarele: “- Începând cu 1 ianuarie 2019, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare sau ale vârstei stanard reduse în conformitate cu legea au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat.

– Indemnizația pentru limită de vârstă se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii sau în alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum și cu orice alte venituri realizate.

– Cuantumul indemnizației se acordă în limita a trei mandate complete și se calculează ca produs al numărului de mandate cu 0,25 din salariul de bază minim brut garantat în plată.

– Cuantumul se suportă din bugetele locale ale unităților administrativ teritoriale și se plătește de către acestea.

– Nu beneficiază de indemnizația pentru limită de vârstă aleșii locali care au fost condamnați definitv pentru comiterea, în calitate de primar, viceprimar, președinte și vicepreședinte al consiliului județean, a unei infracțiuni de corupție.

– Aleșii locali care la data îndeplinirii condiției vârstei standard de pensionare sunt urmăriți penal sau trimiși în judecată pentru comiterea, în exercitarea funcției, a unor infracțiuni de corupție, nu sunt îndreptătiți la indemnizație, până la pronunțarea definitivă a instanței de judecată. În cazul achitării, sunt îndreptățiți să obțină indemnizația pentru limită de vârstă de la data îndeplinirii condiției de vârstă”.

Și pentru a vă face o idee despre cine stă în spatele acestui proiect vă spunem că el a fost inițiat de PSD-iștii Gheorghe Dănuț Bogdan, Mihăiță Găină, Petru Sorin Marica, Laurențiu Nistor, Ioan Sorin Roman, Ilie Toma, Nicolae Avram, Emanoil Savin și Lucian Trufin, liberalii Sorin Ioan Bumb, Lucian Ovidiu Heiuș, Corneliu Olar și Claudiu Vasile Răcuci, UDMR-iștii Izabella Agneș Ambruș, Sandor Bende, Zacharie Benedek, Istvan Doloczki Erdei, Petru Farago și Lorand Balint Magyar și PMP-iștii Gheorghe Baciu și Gabi Ionașcu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version