Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei a fost respinsă, duminică, de Biroul Electoral Central, la solicitarea reprezentantului PSD în BEC, Viorel Mocanu, și votată inclusiv de cel al PNL.

Motivul respingerii: la registrul partidelor politice figurează în calitate de președinte al PMP Cristian Diaconescu, acesta fiind în drept să reprezinte Partidul Micșarea Populară, nu Eugen Tomac, cel care a semnat în calitate de președinte PMP protocolul Alianței.

Însă liderul PMP, Eugen Tomac, susține că a fost reales la congres și acuză un „derapaj democratic cum nu a mai existat după 1989”.

„PMP, de doi ani de zile, are o conducere legal aleasă și respectă cu strictețe legislația specială a partidelor politice. În toată această perioadă nu a existat nicio decizie a vreunei instanțe prin care să fie suspendat vreun congres al PMP, deși au existat zeci de cereri în acest sens. Mai mult decât atât, la 2 februarie a.c., Tribunalul București a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP și deși decizia este executorie, aceasta nu a fost pusă în aplicare”, a transmis Tomac.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version