Alianța 2020 USR PLUS dă în judecată filialele din Giurgiu și Tulcea ale Poștei Române, deoarece au refuzat să distribuie pliantele electorale ale USR PLUS care conțin un îndemn la vot pe 26 mai, pe motiv că acestea reprezintă “propagandă electorală”.

În schimb, Poșta distribuie fără probleme ziarele de campanie ale PSD, după ce a încheiat cu partidul lui Liviu Dragnea un contract în valoare de 925.000 de lei.

Poșta Română a distribuit la începutul acestei luni, la pachet cu pensiile românilor, pliante cu realizările PSD – partid care a vrut să creeze impresia că dă banii pentru pensii -, iar după ce informația a apărut în presă, a precizat nonșalant că nu își asumă răspunderea pentru conținutul lor.

 

Reprezentanții USR PLUS avertizează că Legea 334/2006 stabilește clar care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite cumulativ pentru ca un material să fie considerat material de propagandă electorală, iar prezența cuvântului „votează” sau orice alt îndemn de a vota cu un anumit competitor electoral nu este un criteriu pe baza căruia să se stabilească dacă un material este propagandă electorală sau nu.

“Poșta Română acționează discreționar deși este o instituție de stat, iar în perioada electorală toate partidele ar trebui să beneficieze de aceleași servicii. Suntem puși la zid din cauza ordinelor politice de la București pe care le primesc cei din teritoriu. Refuzăm abuzul la care suntem supuși, astfel că vom da în judecată Poșta Română. Legea este de partea noastră”, transmite Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei din USR.

Reprezentanții Alianței 2020 mai arată că, în comparație, lipsa cuvântului “votează” de pe materialele PSD distribuite de Poșta Română nu exclude caracterul electoral, care identifică clar un partid, care se adresează publicului larg și care depășește limitele activității jurnalistice de informare a publicului. Ei acuză Poșta Română că aplică condiții diferite partidelor politice în campania electorală.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version