Alina Gorghiu, autoarea proiectului de lege privind executarea la domiciliu a pedepselor de până la 7 ani de închisoare, a ajuns al doilea om în statul român – după președintele Klaus Iohannis.

Ea a preluat miercuri, deocamdată interimar, funcția de președinte al Senatului României, în urma demisiei intempestive a lui Florin Cîțu, căruia PNL i-a cerut imperativ acest lucru.

Astfel, după mazilirea lui Cîțu, PNL, PSD și UDMR au plasat-o în fruntea Senatului exact pe apărătoarea infractorilor.

Liderul PSD, Nicolae Ciucă, a făcut anunțul privind preluarea de către Alina Gorghiu a funcției deținute doar 6 luni de Florin Cîțu:

„Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de doamna senator Alina Gorghiu”, a spus Ciucă, miercuri, după şedinţa senatorilor PNL.

PSD a votat „cu două mâini” schimbarea lui Cîțu, după declarațiile belicoase făcute de el împotriva măsurilor economice și sociale propuse de oamenii lui Marcel Ciolacu.

UDMR, alt apărător al infractorilor, a susținut-o pe Gorghiu pentru șefia Senatului.

S-au înregistrat 81 de voturi „pentru” şi 12 abţineri.

Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară; pierde „galoanele” de al doilea om în stat și 1.000 de euro la leafă
Cine este Alina Gorghiu

Senatoarea Alina Gorghiu l-a adus și promovat pe Cîțu în PNL și l-a pus la dispoziția lui Klaus Iohannis să îl folosească pentru a folosi USR timp de o jumătate de an la guvernare, pentru a nu fie acuzat că aduce „din prima” PSD la putere în alianță cu liberalii.

Alina Gorghiu este cea care a inițiat proiectul de lege prin care infractorii condamnați la închisoare de până la 7 ani ar fi executat pedeapsa la domiciliu, cu brățară electronică de  fiind supraveghere, sau în regim mixt: în timpul săptămânii acasă, iar în weekend în penitenciar.

Alina Gorghiu a argumentat atunci că „sunt prevederi esenţiale care se găsesc în sistemele multor state ale UE”.

Proiectul PNL-istei Alina Gorghiu de executare a închisorii la domiciliu, respins definitiv
Orban NU o sancționează pe Gorghiu pentru inițierea Legii pușcăriei la domiciliu: „S-a autodescalificat”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version