Partidul Naţional Liberal a avut un an de coşmar, ratând atât alegerile locale, cât şi pe cele parlamentare.

gorghiu scrie

Trupa condusă de Alina Gorghiu şi-a dat cu stângul în dreptul şi a obţinut rezultate ruşinoase la ambele alegeri, semn că partidul se află într-un moment extrem de delicat.

Deşi duminică seara, după publicarea sondajelor, încă se mai lega de o ultimă speranţă, de un miracol, în cele din urmă Alina Gorghiu, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a făcut ceea ce trebuia să facă.

Şi-a anunţat demisia din fruntea PNL. Şi nu este singurul lider care pleacă. Secretarul general Ilie Bolojan, Cristian Buşoi, liderul PNL Bucureşti, şi Adriana Săftoiu, primvicepreşedinte PNL, şi-au anunţat şi ei demisiile.

“Mulţumesc electoratului de dreapta din România care ne-a acordat votul. Cred că oferta PNL în ceea ce priveşte lista de candidaţi a fost bună. Daţi-mi voie să recunosc victoria PSD-ului. Vom veghea ca PSD să-şi ducă la îndeplinire promisiunile din campanie. Vom face opoziţie fermă. Pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu preşedintele PNL, a fost o onoare să colaborez cu toţi şi îi asigur că o să fac asta în continuare, indiferent de poziţia pe care o voi ocupa. Sunt şi alţi lideri care îşi asumă aceeaşi atitudine. Le voi propune colegilor mei să convocăm, să accepte propunerea mea să convocăm rapid convenţia naţională a partidului. Sper să se poată într-un calendar… undeva la jumătatea lunii februarie. Dar e nevoie să se stabilească o nouă conducere a PNL, e nevoie de o conducere legitimă şi de un act politic eficient. Mâine, în cadrul BPN, se va decide formula de interimat. Cine şi în ce formulă va asigura interimatul. Mi-aş dori ca toţi colegii mei să rămână uniţi în această formulă. Îmi doresc să devenim o opoziţie puternică. Chiar dacă azi vedeţi un PSD cu multe procente, puteţi constata din istorie că PSD face şi multe lucruri neplăcute. Îi vom monitoriza cu toţii. Am convingerea că vom depăşi acest şoc electoral, acest rezultat deloc bun pentru PNL şi vom merge mai departe”, a fost mesajul transmis de Alina Gorghiu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version