Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Amendament plasat pe șest în Parlament, pentru amnistierea plagiatorilor. Vizat este și premierul Ciucă

Un amendament privind amnistierea plagiatorilor, introdus pe furiș într-un proiect de modificare a Legii Educației, urma să fie votat marți în plenul Camerei Deputaților.
 
 
Unul dintre cei vizați de „albire” este chiar premierul Nicolae Ciucă (PNL), acuzat de plagiat. 
Premierul Ciucă s-a ales cu dosar penal, în urma unei plângeri privind plagiatul

„PSD și PNL dau dovadă de multă inventivitate în încercarea de a-i scăpa pe plagiatori de probleme. În inițiativa legislativă a unui deputat al minorităților naționale care viza inspectoratele școlare a apărut brusc un amendament care să îi spele de plagiat pe toți ceilalți care au copiat în doctorate înainte de 2011. Amendamentul nu a fost niciodată discutat în comisie, ci introdus pe șest în raport, înainte ca inițiativa să ajungă la vot”, acuză USR.

Drept urmare, deputații USR au solicitat în plen retrimiterea inițiativei în Comisia de Învățământ.
 
„PSD a votat majoritar împotriva retrimiterii proiectului la comisie, iar aproape toți deputații PNL prezenți s-au abținut de la vot, nefiind de acord cu retrimiterea proiectului și plasându-se astfel în favoare plagiatorilor. Din partea lor, a luat cuvântul Florin Roman. Vom vedea cum se va încheia această încercare rușinoasă. Dar chiar și faptul că au gândit mișelește o astfel de amnistie pentru plagiatori arată dispreț și depravare morală”, a scris pe Facebook Stelian Ion, fostul ministru al Justiției în guvernul Cîțu.
 
„Sunt 41.897 de doctorate care ar urma să fie puse sub protecție de coaliția PSD-PNL. Unele sunt ale politicienilor plagiatori, ale generalilor de armată și servicii. (…) Toate doctoratele susținute în perioada 1990-2010 vor fi protejate de orice control, nemaiputând fi retrase. Altfel spus, amnistie pentru hoția intelectuală!”
 
Amendamentul va fi revăzut în Comisia pentru Învățământ.
39 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv