Traian Băsescu le reamintește “amnezicilor” că el este “de vină“ pentru măsurile luate în CSAT în timpul mandatelor sale de șef al statului, unde a propus “decizii în interes naţional” prin “concentrarea imediată a tuturor resurselor instituţionale şi legale pe care le aveam, fiecare în limitele legilor de funcţionare (MJ, MAI, MF, Parchete, SRI)”.

csat-ponta-basescu
Traian Băsescu în ședință CSAT pe vremea când era președinte iar Victor Ponta prim ministru

El precizează sâmbătă, într-un mesaj pe Facebook, că “singura structură instituţională şi constituţională care avea în componenţă toate instituţiile care legal puteau coopera şi da consistenţă efortului de evitare a amânării intrării României în UE era CSAT şi nu am ezitat să acţionez şi să propun decizii în interes naţional”.

Totodată, Băsescu arată că “în CSAT deciziile se adoptă numai prin consens, ceea ce face imposibilă adoptarea unor horărâri ilegale”.

“Desigur , din interese personale, de grup sau politice, în ziua de azi televiziunile sunt polulate de amnezici care nu-şi mai amintesc nici “bătălia” pentru a evita aplicarea clauzei de salvgardare, nu-şi mai amintesc nici acuzaţiile de corupţie ale vremii şi cel mai simplu lucru pentru amnezicii propagandişti este să încerce a pune în spatele meu şi al CSAT abuzurile reale care se petrec în justiţie.

Nu dragilor, CSAT nu a cerut nici abuzuri, nici distrugerea politicienilor, nici arestarea oamenilor de afaceri şi nici nu a comandat dosare.

CSAT a decis doar obligaţia instituţiilor statului de a copera legal în interesul românilor”.

Băsescu insistă că și-a dat seama că “fără concentrarea imediată a tuturor resurselor instituţionale şi legale pe care le aveam, fiecare în limitele legilor de funcţionare (MJ, MAI, MF, Parchete, SRI) pentru a da semnale clare că suntem hotărâţi să îmbunătăţim lucrurile la capitolul “Justiție şi afaceri interne“, riscam major aplicarea clauzei de salvgardare şi amânarea intrării României în UE”. (…)

În concluzie, eu îmi asum deciziile CSAT”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version