Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat în ședință pe parlamentarii PSD și le-a spus că “mizele” moțiunii de cenzură sunt “legate de dosare, de Secția specială, de numirea procurorilor”.
 
 
UPDATE 9 octombrie: Dăncilă nu a negat afirmațiile făcute, insistând că”dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, și numirea procurorilor”.
 
”Eu am spus, am vorbit de Secția Specială, pentru că după cum știți, în spațiul public au apărut anumite afirmații sau unele dintre ele au fost legate de Ministerul Justiției, eu am spus că nu vom da nicio ordonanță de urgență în domeniul Justiției, nici pentru desființarea Secției Speciale, nici pentru alt motiv. Categoric că mizele sunt legate și de aceste lucruri. Dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, și numirea procurorilor. Ăsta este rolul. Știți foarte bine. Eu nu am spus niciodată că magistrații sunt numiți politic, chiar am subliniat că magistrații nu trebuie să mai fie numiți politic și chiar am propus pentru Ministerul Justiției o persoană din domeniul juridic. Am vrut să dau un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic. După cum știți președintele României a fost cel care a respins această nominalizare”, a declarat, miercuri, Dăncilă.
 
Newsweek a publicat, marți, o înregistrare audio în care Viorica Dăncilă le spune parlamentarilor PSD:
 
“Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de Secția specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocuparea unor posturi de miniștri pentru care nu au niciun program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”.

„În partidul acesta am avut parte de multă trădare de-a lungul timpului. Noi nu am avut nevoie de dușmani, am fost propriii noștri dușmani. (…) Indiferent de situație vom merge înainte. Dar cred că cine trădează nu mai are ce să caute…”, a mai spus urmașa condamnatului penal Dragnea la șefia PSD.

În înregistrare poate fi auzit și ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, care îi mituiește cu bani publici pe parlamentarii PSD:

 
“Vreau ca toți care nu au plecat și nu au cedat și nu s-au lăsat păcăliți, vreau să simtă că votul lor contează. Vreau, ca în special, în special, atunci când discutăm, de exemplu, de proiectul de buget pe anul viitor, vreau ca ai mei colegi deputați pentru județele lor să aibă un cuvânt de spus. Și eu sunt garanția că lucrurile se întâmplă (…)”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version