Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat, pe 15 martie, că s-a demarat o acţiune de evaluare a procurorului general, Augustin Lazăr, şi a Laurei Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Totul a pornit de la decizia Curţii Constituţionale care anunţa că cei doi au călcat pe bec când au solicitat anchetarea modului în care guvernul a dat celebra Ordonanţă 13.

Ulterior, Tudorel Toader a anunţat că procesul de evaluare se apropie de final şi că în scurt timp va anunţa concluziile şi argumentele care au dus la acestea.

Tot mai mulţi lideri politici consideră că Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi trebuie să-şi dea demisia pe motiv că ar fi contestat Constituţia, însă procurorul general al României consideră că nu există motive pentru o asemenea mutare.

“De ce să-mi dau demisia? Nu există motive pentru aşa ceva. Mi-am făcut treaba conform fişei postului. Procurorii îşi îndeplinesc misiunea aşa cum scrie în lege. Suntem relaxaţi. Noi ne facem treaba, nu stăm să ne uităm la talk-show-uri. Sunt optimist şi îmi fac datoria în continuare”, a fost mesajul transmis de Augustin Lazăr.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version