Liderul USR, Dan Barna, l-a atacat, duminică pe președintele Klaus Iohannis, contracandidatul său la alegerile prezidențiale din toamnă, pentru impasibilitatea față de lipa unei autostrăzi în regiunea Moldovei.

„În momentul de faţă Moldova nu are autostradă. Este un element pe care nu îl contestă nimeni, este eşecul unor guverne succesive de 30 de ani încoace, care au lăsat cea mai mare provincie istorică a României izolată de restul lumii, pentru că toate culoarele care există ocolesc Moldova”, a spus Barna, duminică, într-o conferință de presă la Iași.

Întrebat cum poate rezolva un preşedinte problema autostrăzii, liderul USR s-a referit direct la Iohannis, fără s-i pronunțe numele, spunând că nu vrea să intre în „jocul reproşurilor”.

„Preşedintele nu cară găleţi cu asfalt sau nu trage curent dar preşedintele are o forţă extraordinară prin putere mesajului şi a direcţiei. România în momentul de faţă are nevoie de inspiraţie şi de încredere. Asta lipseşte şi asta a lipsit de ani buni de zile în România. Dintre toţi vectorii politici pe care îi are un stat, preşedintele are cea mai puternică voce. (…) Prin mesaje, prin implicare, prin toată această forţă pe care o implică poziţia preşedintelui, poate să genereze acel chef de a face treabă”, a precizat Barna.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version