Alegerea primarilor în două tururi, pentru care premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul își va angaja răspunderea în fața Parlamentului, ”reprezintă încă un obiectiv major din acordul USR cu Executivul”, a declarat liderul USR, Dan Barna, asigurând că parlamentarii partidului său nu vor sprijini ”nicio moțiunesau orice altă acţiune menită să oprească cetăţenii din a-şi alege primari legitimi”.

“Salut decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. De doi ani de zile, USR a solicitat constant guvernelor României să facă acest lucru. De altfel, aceasta a fost una dintre principalele condiţii în baza cărora Cabinetul actual a primit voturile noastre la învestitură. Acordul politic semnat atunci mai are şi alte puncte a căror rezolvare o aşteptăm. Revenind la decizia de astăzi, democraţia începe de la firul ierbii şi e esenţial să nu îi punem piedici”, a transmis Barna, pe Facebook.

Referindu-se la modul cum sunt aleşi, în prezent, primarii, el a arătat că ”atunci când clasa politică încearcă să fenteze democraţia, oamenii de rând suferă”.

“Serviciile publice se înrăutăţesc, calitatea vieţii scade. Chiar şi atunci când administraţia publică are resurse la dispoziţie. Nu e exemplu mai bun decât drama Bucureştiului sub administraţia catastrofală a Gabrielei Firea. E datoria noastră să nu mai lăsăm astfel de oameni să ne conducă primăriile. E datoria noastră să lucrăm pentru a îndepărta răul şi a-l înlocui cu binele pe care pot să îl aducă oameni competenţi şi de bună credinţă. O să găsiţi aceşti oameni la Alianţa USR PLUS”, a precizat Barna.

El le-a transmis parlamentarilor PSD şi altor “adversari ai democraţiei să nu îşi facă iluzii”.

“Nu vom sprijini nicio moţiune sau orice altă acţiune menită să oprească cetăţenii din a-şi alege primari legitimi”, a insistat Dan Barna.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version