Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat vineri că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a-i numi miniştri pe Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu este unul îndreptăţit, deoarece nu au niciun fel de calificare pentru aceasta.

„Preşedintele Iohannis a fost consecvent în poziţia sa de a nu mai gira măsurile sau manifestările iresponsabile ale acestei guvernări. Preşedintele Iohannis nu face, prin scrisoarea de aseară, decât să confirme această poziţie şi nu face decât să confirme sentimentul pe care îl au românii, că suntem conduşi de o gaşcă de incompetenţi, care sunt pur şi simplu rotiţi ca o camarilă personală a lui Liviu Dragnea. Persoanele care au fost propuse pentru posturile respective de miniştri nu au, în mod real, niciun fel de calificare pentru a fi miniştri în Guvernul României în momentul în care deţinem preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Persoanele respective nu se califică, din punctul meu de vedere, prin nimic pentru acele poziţii”, a precizat Dan Barna, într-o conferinţă de presă.

Președintele Klaus Iohannis i-a trimis joi premierului Viorica Dăncilă motivarea respingerii, pentru a treia oară, a propunerii ca Olguța Vasilescu să fie ministru (prima dată la Transporturi și de două ori la Dezvoltare), și pentru a doua oară, a propunerii ca Mircea Drăghici să preia portofoliul Transporturilor.

Cei doi nu au depus și cazierul judiciar la dosar, astfel încât el nu poate ști dacă au suferit sau nu condamnări penale.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version