Membrii Comitetului Executiv (CEX) Național al PSD se reunesc în ședință, vineri începând cu ora 12.00, cu o zi înaintea congresului în care va fi validată candidatura la prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, noul lider al partidului, în locul lui Liviu Dragnea, care a intrat la pușcărie.

Însă cum Dăncilă a primit deja votul CEX pentru candidatură, la congres nu va fi nicio surpriză.

Discuțiile se vor axa în special pe propunerile de miniştri pe care Dăncilă trebuie să i le trimită lui Klaus Iohannis, după demisia lui Nicolae Moga de la Interne – în urma intervenției dezastruoase a Poliției la crimele din Caracal – și remanierea de la șefia Educației a Ecaterinei Andronescu, pentru declarația scandaloasă referitoare la fata ucisă de criminalul în serie.

La Educație, unde interimar este ministrul Culturii, Daniel Breaz, sunt vehiculate mai multe nume: Radu Szekely, consilier pe probleme de strategie al ministrului Educației; Mihaela Mureșan – șefa Inspectoratului Școlar București; Florian Lixandru – secretar de stat în minister.

La Interne ar putea rămâne ministru Mihai Fifor, care asigură interimatul. El este în prezent viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei.

Membrii CEX ai PSD vor trebui să decidă și cine va fi vicepremier pe probleme economice, interimatul ministrului Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, fiind expirat de 5 zile.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version