Premierul Sorin Grindeanu a decis să-l înlocuiască pe Florin Iordache în fruntea Ministerului Justiţiei cu Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituţională a României.

Numirea a produs o reacţie surprinzătoare a lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României.

Acesta susţine că, “dintre variantele avute la dispoziţie de PSD, alegerea lui Tudorel Toader este cea mai potrivită. Nu aveau niciun om destul de credibil în interiorul partidului”.

Totuşi, Băsescu nu-l iartă pe fostul judecător al CCR de un incident produs în 2012, când Tudorel Toader ar fi pus sub semnul întrebării invalidarea referendumului pentru demiterea preşedintele Traian Băsescu.

“Nu pot să nu-mi aduc aminte de un eveniment, marele eveniment al eratei Curţii Constituţionale la referendumul din 2012. Domnul Tudorel Toader a fost unul dintre aceia care au vrut să mistifice rezultatul referendumului. Adică să nu recunoască faptul că nu se îndeplinise cvorumul de participare de 50%+1. Un judecător CCR care are în faţă o lege şi nu vrea să recunoască faptul că în acea lege scrie că referendumul e valabil dacă participă 50%=1 e un judecator pe care nu poţi decât să-l arunci la coşul de gunoi. Acest om poate mistifica şi legea dacă e nevoie. Însă pentru mine este o speranţă. Pentru că un judecător care a stat 9 ani în CCR nu poate scăpa cu altceva decat abc-ul şi poate înţelege câte decizii CCR avem nepuse în Codul Penal. Speranţa mea este că va pune prioritatea 0 modificarea articolelor declarate neconstituţionale de Curte. Speranţa mea este că domnul Toader dacă va fi desemnat minsitru va pune ordine în harababura din Codul Penal”, a afirmat fostul preşedinte, într-o intervenţie avută la B1 TV.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version