Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, nu mai vrea să audă de Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe care a ales-o chiar el în urmă cu 9 ani la șefia Parchetului General – unde a stat 6 ani iar prin reînvestirea la DNA, va conduce tot atât timp instituția.

traian_basescu2

Băsescu este de părere că “doamna Kovesi şi-a luat lumea în cap. E interesată numai să dea interviuri. Mă impresionează neplăcut transformarea doamnei Kovesi într-un om care stă toată ziua la televizor”.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Băsescu a spus că “doamna Kovesi a început să adopte un discurs populist, practic de om politic”, reamintind declarațiile ei la bilanțul DNA privind recuperarea unor bunuri în valoare de 400 milioane ”cu care se puteau face kilometri de autostrăzi”.

”Iar când rata de recuperare a prejudiciilor este de doar 10%, Kovesi tratează acest subiect şi vorbeşte despre el exact ca un om politic”, a continuat el.

”În mandatul lui Morar, SRI avea un rol minimal”

Mai mult, fostul șef al statului o acuză pe Laura Codruţa Kovesi că a început să se bazeze excesiv pe serviciile SRI, “în condiţiile în care, în mandatul lui Daniel Morar, SRI avea un rol minimal, fiind implicat rar în cazuri”.

Fostul preşedinte al României îl regretă pe fostul şef al DNA, Daniel Morar, “care ieşea foarte rar în public şi era mult mai atent”.

”Era expresia unui procuror șef decent, tot timpul foarte atent la declarații și foarte rar în public. (…) Cu Daniel Morar am avut o relație instituțională perfectă, dar nu am evitat să mă manifest ca șef de stat atunci când au fost lucruri care nu mi s-au părut în regulă”, a adăugat Băsescu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version