Luni ar urma sau cel puțin ar trebui să se lămurească problema noului premier al României.

Se mizează în continuare pe majoritatea asigurată de PSD și ALDE și pe faptul că viitorul prim-ministru al României va fi unul dintre favoriții lui Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat.

Indiferent de numele viitorului premier, Traian Băsescu, fostul președinte al României, are un avertisment clar pentru acesta.

Băsescu este de părere că “dacă vrea să aibă succes, viitorul premierul al României trebuie să uite de programul de guvernare propus de Liviu Dragnea. Este un program care nu face decât să blocheze dezvoltarea României prin sacrificarea investițiilor pe termen scurt și mediu”.

Fostul președinte al României merge chiar mai departe și spune că “acest program de guvernare nu este înțeles nici de Dragnea în efectele lui profunde. Dragnea nu face decât să îl recite ca un papagal, bucuros că Vâlcov i-a pus la dispoziție niște planșe viu colorate cu care să meargă la televizor”.

Băsescu este de părere că “viitorul premier al României trebuie să-și asume un program simplu, cu cinci obiective prioritate, și să profite de ciclul economic favorabil la nivel european: 

1. Dezvoltare durabilă, prin utilizarea accelerată a fondurilor destinate dezvoltării de la UE, BEI, BERD şi BIRD, în total cca. 30 miliarde euro, din care 23,5 miliarde fonduri de coeziune nerambursabile de la UE. Se vor crea locuri de muncă prin investiţii în autostrăzi, căi ferate, regularizări de râuri, IMM-uri, dezvoltare rurală, reabilitare şcoli şi spitale, reîmpăduriri, izolare termică a clădirilor, reconversie profesională, etc.

2. Consolidarea îndeplinirii Criteriilor de la Mastricht în vederea accelerării proceselor de aderare la moneda euro pentru a creşte nivelul de integrare a ţării în UE şi pentru a fi parte a proceselor decizionale majore în UE, aşa cum acestea se prefigurează în baza Declaraţiei de la Roma.

3. Revizuirea NCP şi a NCPP pendru aducerea acestora la normele de constituţionaliatate în baza deciziilor CCR şi elaborarea unei noi legi a executării pedepselor, care să stimuleze reintegrarea în societate a celor condamnaţi penal. Legea răspunderii magistraţilor.

4. Asigurarea vaccinurilor şi a medicamentelor oncologice.

5. Îngheţarea Codului Fiscal în forma actuală, până în anul 2020, pentru a garanta stabilitate mediului de afaceri”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version