Senatorul PMP Traian Băsescu a cerut luni PSD-ALDE, în plenul reunit al Parlamentului, să renunţe la Comisia specială înființată pentru modificarea Legilor Justiţiei, condusă de Florin Iordache, autorul scandaloasei OUG 13, și să lase proiectul să parcurgă pe traseul normal de dezbatere și adoptare în Parlament.

Concret, Băsescu a solicitat ca legile din domeniul justiţiei să fie examinate şi adoptate la nivelul comisiilor juridice ale celor două Camere, urmând a fi dezbătute de plenurile Camerei şi Senatului.

„Faceţi cea mai mare greşeală cu această comisie. În plus, puneţi comisia sub preşedinţia unui coleg care a devenit o emblemă a antireformei în justiţie. Sugestia mea e să renunţăm la orice comisie specială. Lăsaţi legile să meargă prin comisiile juridice. Sunt convins că vom avea legi mai bune. Modul în care s-a constituit comisia şi cel care reprezintă comisia, domnul Iordache, vor fi elemente şi dezavantaje uriaşe pentru ca aceste legi să poată fi duse la capăt în bune condiţii din cauza reacţiei publice care va exista”, a spus Băsescu.

Cererea lui a fost ignorată, plenul reunit al Parlamentului aprobând  cu 198 de voturi „pentru” şi 119 voturi „împotrivă” propunerea lui Iordache ca noua comisie înființată special să poată modifica şi completa toate actele normative cu incidenţă asupra justiţiei.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version