Deși el este cel care a instalat-o oficial în fruntea Direcției Naționale Anticorupție, Traian Băsescu, fostul președinte al României, se declară tot mai nemulțumit de modul în care acționează Laura Codruța Kovesi.

Însă ca un veritabil lup de mare ce este, Băsescu driblează prima parte a șefiei acesteia și aruncă pisica în curtea trecutului recent, spunând despre Laura Codruța Kovesi că “ea s-a îmbolnăvit grav în 2015. S-a îmbolnăvit de această boală numită puterea și cum domnul Iohannis era atunci la începutul mandatului de președinte și probabil i-a plăcut și lui spectacolul, a decis să îi mai acorde un mandat în fruntea DNA”.

Invitat la o cunoscută emisiune de televiziune, Băsescu a precizat că este convins că Laura Codruța Kovesi nu mai beneficiază de susținerea nimănui ca șefă a DNA și că aceasta a greșit mai ales “când a subordonat DNA-ul SRI-ului și a făcut din procurori niște executanți ai voinței domniei sale”.

Mai mult, Băsescu este de părere că “doamna Kovesi mai stă în fruntea DNA doar din cauza faptului că domnul Iohannis și ministrul Justiției, Tudorel Toader, sunt prea lași. Nu au curajul să taie cangrena foarte mare din interiorul DNA-ului”.

În final, fostul președinte al României a ținut totuși să precizeze că “în opinia mea, România are nevoie de DNA, dar de un DNA care să fie în conformitate cu legea și cu drepturile fundamentale”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version