Traian Băsescu a declarat marți seară, la TVR, că Guvernul ”așa-zis tehnocrat” Cioloș a fost pus de ”generali și procurori” și nu va face nimic. ”Este o catastrofă”, a spus el .

basescu 9

”Nu este un guvern care să poată face ceva – şi din incompetenţă”, a declarat Băsescu, precizând că membrii noului Cabinet, chiar dacă au venit de la Bruxelles, erau acolo ”doar reprezentanţii României la instituţiile europene – ei intrau ultimii, pe ei nu-i băga nimeni în seamă”.

El a explicat ”care e diferenţa de la a fi comisar european la a fi la butoanele unui guvern: un comisar european zboară foarte mult cu avionul din ţară în ţară şi nu răspunde de nicio ţară. Nu răspunde nici de bugetul ţării. De la a te plimba cu avionul din ţară în ţară până la a răspunde de cele spuse calea este lungă”.

”Va eşua şi ăsta (Guvernul – n.r); nu-i punere pe nisip fără gaură de apă; eşuează în a face ceva. S-a încercat grila de salarizare; şi-a dat seama doamna ministru că salariile erau mai mici. La absorbţie fonduri europene – zero; ministrul Transporturilor nu a lansat nicio licitaţie pentru vreun tronson de autostradă sau de cale ferată. Înseamnă că Guvernul a rămas al nimănui; asta mai rămăsese, să spună şi preşedintele că nu e guvernul lui, după ce a spus-p PNL-ul”, a ironizat Băsescu.

Fostul șef al statului este de părere că ”a fost un efort de imagine al preşedintelui Iohannis” dar ”toate analizele arată că acest guvern nu va face nimic”.

O șansă i-a dat însă Băsescu noului ministru al Muncii: ”S-ar putea ca omul ăsta să facă noua lege a salarizării. Îmi dă impresia că ştie ce vrea; este singurul. Ce a făcut vicepremierul Borc? Dîncu? Uitaţi-vă la ministrul Sănătăţii”, a mai spus Băsescu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version