Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, îi acuză pe șefii DNA, DIICOT și IGPR, după ce au cerut bani în plus pentru structuri de supraveghere tehnică în anchete, că ”s-au îmbolnăvit de putere și trebuie să plece”, ei fiind, de altfel, ”bugetari extraordinari de bine plătiți”.

traian-basescu_nasultv.ro

“Toate aceste instituții sunt bugetare. Deci, discutăm de lideri ai acestor instituții care sunt bugetari, ce-i drept, extraordinar de bine plătiți și care vor să acumuleze putere, pentru că cine are informația are putere. Cine are informația se duce în fața unui politician și îi spune: ‘hă, hă, hă, domnu’ știm noi’. Exact cum făceau securiștii înainte de Revoluție. (….) Eu i-aș da afară, dacă aș fi președintele României, pe toți cei care au cerut astăzi aparatură și bani în plus”, a declarat Traian Băsescu miercuri seară, la România TV.

Întrebat dacă se referă și la procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, fostul șef al statului a răspuns: “Nu știu cine… că eu am fost în avion, dar toți sunt niște bugetari ahtiați după putere, indiferent cine a cerut”.

“Toți acești bugetari trebuiau să spună: ‘ne adresăm Parlamentului să creeze o autoritate civilă neutră de supraveghere a interceptării comunicațiilor’. Dar s-au repezit bugetarii să ne spună ce dezastru avem, ‘vrem aparatură, vrem echipamente, vrem tot ce ne trebuie’. În loc să pună problema: ‘în țară există echipamentele, problema este cine le controlează’. Este momentul în care putem crea autoritatea națională de interceptare care să nu mai fie o instituție militarizată, ci una pusă sub control civil”, a spus Băsescu.

”Acești oameni trebuie să plece”

“Nu știu de ce aceste două direcții autonome ale Parchetului General, DNA și DIICOT, nu au spus ‘trebuie să avem la Parchetul General echipamente care să ne deservească pe toți’. Vă dau o altă variantă decât la ce am spus cu o autoritate civilă. Uitați-vă că fiecare șef de instituție, bugetar, vrea putere. (…) Oamenii ăștia nu mai au ce căuta în funcții în fruntea instituțiilor statului (…) Acești oameni trebuie să plece, s-au îmbolnăvit de putere”, a adăugat președintele MP.

Băsescu a mai spus că în urma deciziei CCR “nu se dărâmă toate dosarele și nu cad toți infractorii”, având în vedere că interceptările din dosare sunt doar unul dintre elementele de probă într-o anchetă penală. “Interceptările sunt vorbe, procurorul trebuie să așeze peste vorbe fapte ale celui pe care-l acuză. Deci, vor fi utilizate interceptările în continuare”, a mai declarat liderul MP.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version