Traian Băsescu s-a prezentat luni la Senat pentru a-şi prelua mandatul de senator obţinut la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

basescu tricolor

Cu această ocazie, fostul preşedinte al României a făcut o serie de declaraţii extrem de interesante. Printre altele, Băsescu spune că “prima lege pe care o voi propune va fi eliminarea taxei percepute cetăţenilor din Republica Moldova care vor să aplice pentru obţinerea cetăţeniei române. Este o taxă inadmisibil de mare. Este foarte greu ca un amărât din Republica Moldova să scoată 550 de euro”.

Pe de altă parte, Băsescu este convins că viitorul premier al României va fi dat de coaliţia PSD – ALDE, dar spune că deocamdată nu ştie cu exactitate care va fi numele propus de Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat.

Fostul preşedinte al României spune că nu este interesat să preia şefia grupului senatorilor PMP şi s-a declarat contrariat de numărul mare de parlamentari care se dau cocoşi şi spun că sunt de acord cu eliminarea imunităţii. “Acum, când nu se discută Constituţia, mulţi politicieni or să vă spună că sunt pentru eliminarea imunităţii. Trebuie să vedem, însă, când se pune problema modificării Constituţiei, câţi politicieni vor mai fi de acord cu eliminarea imunităţii”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version