Senatorul Traian Băsescu, președintele PMP, își exprimă nedumerirea că în Comisia specială de modificare a legilor Justiției s-a început cu Statutul magistraților, considerând că “urgența zero sunt Codurile penal și comercial, pe ele intră oamenii în pușcărie”.

“Eu mi-aș dori foarte mult să se pună problema legilor justiției pragmatic. Legile 303 și 304, statutul magistraților și legile de funcționare a justiției sunt din vremea lui Adrian Năstase. Deci, din 2004 până acum sunt 13 ani în care aceste legi au funcționat. Este clar că ele și-au dovedit și niște limite în anumite zone. Trebuie corectate, deci nu poate să spună cineva că de la o zi la alta. Problema este cum le corectezi. Al doilea lucru, de ce te-ai apucat chiar de statutul magistraților și de legile de funcționare a justiției și nu te-ai apucat de urgența zero, care sunt codurile, penal și comercial, pe alea intră oamenii în pușcărie”, a declarat Traian Băsescu luni seară, la TVR 1.

Liderul PMP a adăugat că majoritatea parlamentară care susține modificările legislative are o abordare “de tip naiv și dezorganizat”.

“Știți care e marea problemă? Suferim toți pentru niște legi proaste ale justiției”, a spus Băsescu.

Fiind întrebat dacă schimbările la legile justiției vor putea fi făcute atât timp cât sunt susținute de PSD, având în vedere opoziția din stradă, criticile partidelor din Opoziție și semnalele externe, președintele PMP a spus: “Problema PSD-ului este că ar avea juriști cu care să facă niște modificări cum trebuie și să ajusteze legislația, să scoată erorile sau ce nu a mers, problema este că au lăsat în mâna lui Șerban Nicolae și a lui Iordache treaba asta”.

“Ei ar avea juriști. Să-i trimită pe cei doi, spre exemplu, să facă, pe banii Parlamentului, înconjurul lumii și să lase legile să le facă oameni care vor să le facă cu bună-credință. Eu nu spun, spre exemplu, că Nicolae nu e om cu bună-credință, dar e deformat, are altă abordare decât abordarea justiției libere”, a mai spus Băsescu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version