Klaus Iohannis, președintele României, a încasat o lovitură dură zilele trecute, când Curtea Constituțională a decis că șeful statului trebuie să semneze decretul prin care Tudorel Toader, ministrul Justiției, solicită revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție.

Cu alte cuvinte, Iohannis a fost pus în situația de a deveni secretarul lui Toader și a executa ordinul dat de acesta.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, vine însă cu o altă situație pentru încheierea acestui conflict. Băsescu solicită, nici mai mult, nici mai puțin, decât convocarea unui referendum prin care populația să aibă ultimul cuvânt.

Băsescu vrea ca oamenii să decidă clar cine poate numi și revoca un procuror, ministrul Justiției sau președintele.

Pe de altă parte, fostul președinte al României susține că actualul conflict se poate încheia în trei feluri: “Ori Laura Codruța Kovesi își dă demisia, ori Klaus Iohannis execută ordinul și o revoacă, ori Iohannis refuză revocarea și își asumă suspendarea din funcția de președinte, situație din care nu are cum să piardă”.

Concluzia lui Traian Băsescu este clară: “Trebuie luată o decizie rapidă pentru că altfel țara intră în derapaj. Eu cred că președintele trebuie sprijinit acum. Trebuie să înțeleagă că cu cei de la PSD nu se poate altfel decât cu bâta. Cu ei trebuie să te bați de dimineață și până seara pentru a obține ceva. Altfel, dacă te prind în moleșeală, te lasă fără atribuții”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version