Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a fost exclusă din PSD, marți, la solicitarea deputalului “Mitralieră” Cătălin Rădulescu.

Decizia a fost luată, prin vot, în ședința CEx al PSD. Liderul partidului, Viorica Dăncilă, a declarat că s-a abținut de la vot, dar a justificat decizia colegilor săi.

”Doamna Birchall a ieșit cu declarații pe justiție fără să aibă acest drept din partea CEX. Vrem ca deciziile care se iau în CEX să fie respectate. Când am zis că nu vrem să mai vorbim de justiție, această decizie a trebuit respectată de toți. Acest lucru a stat la baza deciziei de azi”.

Dăncilă nu a spus cu subiect și predicat că adevăratul motivul a fost o înțelegere între Birchall și șeful statului, așa că l-a atacat frontal pe Iohannis: “Vorbim acum despre doi candidați, unul cu probleme penale, care trebuie să explice de ce a avut ghinionul să aibă șase case, și unul care nu are nicio problemă penală”.

Reacția Anei Birchall a venit pe Facebook:

”Am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viață întreagă, fără ca macar sa fi fost invitata la ședintă sa aud „capetele de acuzare” si să pot răspunde. În ciuda acestei atitudini de neînțeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiția, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene și euroatlantice. Plec din acest partid cu conștiința curată că am gestionat agendele instituțiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate și profesionalism.

Am avut un mandat excelent ca ministru al Justiției. Am muncit cu seriozitate, cu bună credință, cu responsabilitate și profesionalism pentru a asigura respectul față de lege, domnia legii, pentru a apropia actul de justiție de români, începând astfel un proces de recâștigare a încrederii în actul de justiție din România, greu încercată în ultimii 3 ani”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version