După trei zile de boicotare a moțiunii de cenzură anti-Cîțu, PNL și PSD au continuat și marți pe aceeași linie: au lipsit de la a 4-a ședință a Birourilor Permanente în care trebuia stabilit calendarul dezbaterii și votării documentului depus încă de vineri seară de USR PLUS și AUR.

De data aceasta însă, li s-a alăturat și UDMR liberalilor lui Florin Cîțu și social-democraților lui Marcel Ciolacu, care sunt acuzați deja de câteva zile de „blat politic”.

Copreședintele AUR, George Simion, a transmis live prin telefon tot ce s-a întâmplat la ședința Birourilor Permanente și a declarat: „E incredibil ce se întâmplă pentru a-l salva pe Cîțu”.

El a făcut un tur al sălii de ședință, arătând scaunele goale ale membrilor și chestorilor PNL, PSD și UDMR, comentând: „Oameni plătiți din banii voștri, care absentează la 4 ședințe consecutive pentru a încălca un drept constituțional și pentru a-l menține în funcție pe Florin Cîțu. Despre asta este vorba aici”.

„Doar 9 (sunt prezenți – n.r) din cei 26 de membri ai Birourile permanente Reunite: 5 de la Camera Deputaților și 4 de la Senat. A lipsit PSD și PNL în integralitate, mai puțin domnul Orban. Ceilalți țin cu domnul Cîțu și încearcă să blocheze moțiunea de cenzură. Nu este posibil așa ceva, deja a patra ședință în care domnii de la PSD lipsesc. În momentul ăsta, se va trimite moțiunea mai departe către Guvern și se va întruni plenul Parlmentului pentru a se vota moțiunea”, le-a declarat Simion jurnaliștilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version