Membrii Camerei Deputaților au aprobat miercuri, cu 175 de voturi “pentru”, 83 de voturi “împotrivă” și 14 abțineri, intrarea în vigoare a OUG 91/ 2017 pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/ 2017.

foto: Magda Severin

Ordonanța are ca scop rezolvarea multor probleme apărute în sistemul public din cauza prevederilor strâmbe impuse de revoluția fiscală.

Astfel, conform noii Ordonanțe, salariile anumitor categorii profesionale discriminate cresc cu 15%, orele suplimentare muncite de polițiști vor fi plătite cu 75% din solda de bază, iar salariile angajaților de la Institutul Elie Wiesel se dublează.

Există însă și anumite condiții precum cea care arată că polițiștii nu pot lucra mai multe ore suplimentare decât 3% din programul de bază. Asta pentru că “nu vrem să fie un festival de ore suplimentare. Pentru a face rost de mai mulți bani, oamenii ăștia sunt în stare să meargă la serviciu, chit că au treabă sau nu”.

Un aspect interesant este cel prin care s-a decis ca jandarmii să fie plătiți cu 10% mai bine pentru intervențiile avute. Deputatul PSD Adrian Solomon, președintele Comisiei de muncă din Camera Deputaților, a recunoscut că prevederea este cu dedicație pentru jandarmii care asigură paza la protestele din București.

“Este normal să-i plătim mai bine. Nu e deloc plăcut să stai de dimineața până seara în ploaie și să asculți cum îți sparg unii timpanele suflând în vuvuzele”, a fost mesajul transmis de Solomon.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version