Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Câciu pledează pentru impozitarea progresivă: „Toate instituţiile financiare internaţionale o recomandă”

„Toate instituţiile financiare internaţionale recomandă României, trecerea, într-o perioadă medie de timp, la impozitarea progresivă”, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Potrivit acestuia, este vorba de 3 – 5 ani pentru trecerea la impozitarea progresivă, despre care vorbește tot mai des în ultimul timp că este soluția salvatoare, șeful său de la PSD, Marcel Ciolacu.

„Vom avea această dezbatere. Nu trebuie să ne ascundem că nu vom avea această dezbatere. Nu este momentul să discutăm că va fi introdusă mâine impozitarea progresivă, dacă ar fi agreată de coaliţie”, a insistat Câciu.

El a arătat că România are relaţii instituţionale foarte bune cu toate instituţiile financiare internaţionale, inclusiv cu Comisia Europeană, cu Fondul Monetar Internațional (FMI) şi cu Banca Mondială, dar aceasta nu înseamnă că pregăteşte vreun acord de tip stand-by cum a avut în 2010, când Guvernul Boc a tăiat pentru 3 luni salariile bugetarilor.

„Vreau să îi dau o replică, nu neapărat unei persoane, unui purtător aşa de mesaje care creează, cum să zic, emoţie în spaţiul public. România are relaţii instituţionale foarte bune cu toate instituţiile financiare internaţionale, inclusiv cu Comisia Europeană, inclusiv cu Fondul Monetar, inclusiv cu Banca Mondială. Toate aceste trei instituţii internaţionale să ştiţi că acordă asistenţă tehnică pe anumite tipuri de politici publice în România. Nu înseamnă că România pregăteşte vreun acord de tip stand-by cum a avut în 2010, pentru că România nu se află în situaţia din 2010 şi acea situaţie în care a intrat România până la urmă nu s-a datorat numai politicii interne, ci mai ales s-a datorat politicii internaţionale sau, dacă vreţi, situaţiei internaţionale, când am avut o criză financiară de proporţii la nivel mondial”, a spus Câciu.

Întrebat de jurnalişti despre “gaura de la buget”, el a declarat că a existat o “încetinire” în colectarea taxelor şi impozitelor de 4,7 miliarde de lei şi care ar trebui să fie recuperată prin măsuri de către instituţiile cu atribuţii în colectare. Pe lângă acestea, se pot lua măsuri de “chibzuire a banilor publici”.

El a adăugat că măsurile nu aveau un termen pentru a fi luate şi că vor fi făcute analize, apoi va exista o discuţie în coaliţia de guvernare şi proiectul de act normativ va fi pus în transparenţă decizională.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv