În aşteptarea momentului când preşedintele Klaus Iohannis va anunţa numele noului premier al României, tot mai mulţi români importanţi încep să propună diferite nume pentru funcţia respectivă.

Calin Georgescu sursa foto financiarul.ro
sursa foto financiarul.ro

Se vorbeşte tot mai des despre posibilitatea existenţei unui guvern de tehnocraţi, astfel că au apărut variante precum Dacian Cioloş sau Lucian Croitoru.

Partidul Social Democrat l-a propus pe Liviu Voinea, în timp ce fostul mare tenismen român Ilie Năstase l-a propus chiar pe bunul său prieten Ion Ţiriac.

Invitat la o cunoscută emisiune de la B1 TV, artistul Dan Puric a făcut şi el o propunere pentru funcţia de premier.

“Eu l-am propus pe Călin Georgescu. A fost în structurile ONU 17 ani. E singurul om care are o strategie de dezvoltare. E primul care a tras alarma că spre 2020 se va trece la criza de hrană şi apă, a subliniat fondul de aur al ţării. E un spirit cinstit, incoruptibil care nu are niciun lucru de corupţie pe CV. Pe Călin Georgescu l-am propus ca prim-ministru”, a fost mesajul transmis de Dan Puric.

Călin Georgescu (53 de ani) este un expert în dezvoltare durabilă. S-a specializat în strategii de dezvoltare şi politici de mediu în Marea Britanie şi SUA şi este doctor în pedologie. A absolvit Colegiul Naţional de Apărare şi a fost Raportor Special ONU.

Călin Georgescu anunţa în urmă cu ceva timp că “în România sunt pregătiţi să facă istorie şi nu spectacol ieftin, dar la noi deocamdată este un soi de văicăreală cronicizată”.

Propunerea lui Dan Puric vine după ce artistul l-a atacat în termeni duri pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că “este depăşit de situaţie” şi că “ieşirea în Piaţa Universităţii a fost o mare greşeală”. Totuşi, Puric l-a şi lăudat pe Iohannis afirmând că acesta “a scăpat instituţia prezidenţială de mahalagisme”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version