PSD va avea o mare problemă la alegeri în județul Gorj, unde fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, și primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, și-au depus candidaturile ca independenți, după ce au fost rași de pe listele PSD.

ion-calinoiu-oficial
Ion Călinoiu

Ion Călinoiu a fost exclus de pe listă de Liviu Dragnea (el însuși condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare) deoarece a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare, însă sentința nu este definitivă.

Acesta a declarat, după depunerea candidaturii, care a avut loc cu puțin timp înainte de expirarea termenului, că decizia de a merge ca independent a fost susținută de colegii săi de partid, primari și președinți de organizații locale.

În forma inițială a listelor, primul loc la Senat era ocupat de Ion Călinoiu, iar la Camera Deputaților de Victor Ponta – cercetat penal sub control judiciar pentru fapte de corupție, urmat de primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea și de fostul prefect al județului, Alin Văcaru.

După trimiterea listelor la București, Dragnea i-a exclus pe Călinoiu din cauza condamnării primite, dar și pe primarul Ion Ciocea – pe acesta înlocuindu-l cu locul 5 de pe lista de la Cameră, deputatul Mihai Weber.

O delegație a primarilor PSD s-a deplasat ieri la București pentru a-i cere socoteală lui Dragnea, însă acesta i-a ignorat trimițându-l pe secretarul executiv al PSD să discute cu ei. Între timp, primarii revoltați au aflat că reprezentanții PSD Gorj au depus deja la BEJ listele cu candidații stabiliți la București.

Astfel, la Senat, lista este deschisă de președintele PSD Gorj și primar al municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru.

Călinoiu a recurs atunci la demisie și susține că a strâns în câteva ore peste 6.000 de semnături de susținere. Iată declarația lui:

“Niciodată nu am trădat și nu mă simt trădat, știu să lupt. (…) Relația mea cu Florin Cârciumaru va rămâne la fel ca până acum. Codrin Ștefănescu nu a fost informat, Liviu Dragnea a spus-o în direct că în ultimul moment este o problemă la Gorj, referitor la dosarul meu penal pe care l-am avut ca urmare a acțiunii ANI pentru fals pentru nedeclararea a 600 de lei în 2013 și a circa 800 de lei în 2014, le-am uitat efectiv, țineți cont de ce înseamnă 600 de lei și 800 de lei la venitul anual care nu a fost decât din salariu. (…) Am reușit să strâng 6.296 de semnături, am stat ca să nu refuz nicio persoană care mi-a spus că vine să îmi aducă semnături. Altfel, aveam deja 3.000 de semnături de la ora 18.00. Am fost nevoit să demisionez, dar nu voi face anticampanie partidului”.

Ion Ciocea
Ion Ciocea

La ora 23,50, la sediul BEJ Gorj și-a depus candidatura ca independent la Senat și primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, acesta reușind să strângă aproximativ 4.000 de semnături.

Atât el, cât și Ion Călinoiu au fost susținuți de unii dintre primarii cu cele mai bune scoruri din județ obținute la alegerile locale.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version