Camera Deputaților, for decizional, a adoptat miercuri, la propunerea UDMR, un proiect prin care parlamentarii, miniștrii, primarii și prefecții au scăpat de incompatibilitatea de a fi comerciați persoane fizice.

Modificarea legislativă vine după ce parlamentarii și-au triplat salariile – atât pentru ei, cât și pentru primari – și și-au aprobat pensii speciale tocmai pentru că – susțin ei – nu au voie să obțină alte venituri pe timpul mandatului.

Acum, că s-au văzut cu sacii-n căruță, modifică în mod nerușinat legea, la propunerea a 5 parlamentari UDMR – Csép Éva-Andrea, Márton Árpád-Francisc, Szabó Ödön, Fejér László-Ődőn, Tánczos Barna.

Este vorba despre abrogarea unor dispoziţii din Legea nr.161/2003, în sensul eliminării calităţii de comerciant persoană fizică din rândul incompatibilităţilor cu calitatea de deputat sau senator, cu funcţia de membru al Guvernului, cu funcţia de prefect sau subprefect, precum şi cu funcţia de primar sau viceprimar, primar general sau viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean.

Legea a fost adoptată cu 180 de voturi “pentru”, 86 “împotrivă” şi 5 abţineri.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version