Președintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care participă la București la Congresul PPE.

Întrevederea a durat circa 45 de minute. Cei doi a discutat despre intrarea României și pe zona terestră la Schengen.

„În discuţia mea cu cancelarul Karl Nehammer am convenit să continuăm procesul de aderare deplină a României la Schengen până când vom atinge acest obiectiv final. UE trebuie să fie unită, puternică, prosperă şi acest lucru va consolida şi mai mult securitatea UE pentru beneficiul tuturor cetăţenilor noştri”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X (fostă Twitter).

Adică nimic nou, dar împachetat pompos și livrat drept o reușită mare.

Delegaţia austriacă a Partidului Popular la putere a renunţat să mai voteze împotrivă, miercuri la congresul PPE, când s-a adoptat în unanimitae, manifestul care solicită aderarea cât mai curând posibil a țării noastre la spaţiul de liberă circulație UE.

În manifest se menţionează că este nevoie „de aderarea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene şi maritime, ci şi a controalelor la frontierele terestre”.

Însă tot în manifest se precizează clar: „Trebuie să reparăm Spațiul Schengen, în prezent disfuncțional”.

După plecarea de la Cotroceni, cancelarul autriac Nehammer a susținut un discurs la Congresul PPE, în care a arătat că „trebuie apărare la granițele externe”. „Cei care se află ilegal în Uniunea europeană trebuie expatriați imediat”.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa și el la congres, joi, unde va susţine un discurs.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version