Candidatul Alianței 2020 USR PLUS la prezidențiale va fi anunțat la sfârșitul lunii iulie, după o primă rundă de selecție care se va desfășura la congresul USR din 15 iulie, în cadrul căreia candidează Dan Barna și Mihai Goțiu, iar câștigătorul va concura apoi cu cel desemnat de PLUS – Dacian Cioloș.

Alianța 2020 va merge pe varianta candidaților în tandem – președinte din partea unui dintre partide și prim-ministru din partea celeilalte formațiuni politice.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat luni seara, la B1TV, că USR şi PLUS au încheiat o nouă rundă de negocieri. 

„Nu discutăm foarte mult pe sondaje, evident, le-am văzut, discutăm mai mult pe strategie politică, pentru ca Alianţa USR PLUS să poată avea un mesaj coerent şi credibil, un mesaj consistent despre ceea ce vom face din 2020, după ce vom veni la guvernare. Şi din această perspectivă şi candidatul la prezidenţiale este un pas necesar, prin care vom avea ocazia să transmitem acest mesaj al Alianţei USR PLUS, acest mesaj de Românie modernă şi Românie de viitor în care noi credem foarte mult”, a spus Barna.

El a precizat că stabilirea candidatului la prezidenţiale se va face după o analiză pragmatică: „Analiza nu se face dând cu banul sau cine strigă mai tare, este o analiză foarte pragmatică (…) cu plusuri şi minusuri, oportunităţi şi elemente care trebuie adresate”.

“Mai durează o săptămână jumătate – două” până când alianța își va stabili candidatul, iar, mai mult ca sigur, alianța va avea o propunere de tandem, președinte-premier.

“Este sigur că Alianța 2020 USR PLUS va avea candidat în turul doi al alegerilor prezidențiale”, a arătat Barna.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 10 noiembrie – primul tur – și pe 24 noiembrie – al doilea.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version