Capitala este în prag de carantină, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns aproape de 6 (5,67) cazuri la 1.000 de locuitori..

Premierul Cîțu i-a chemat la ordin pe Nicușor Dan și pe primarii de sectoare, nemulțumit că „nu se respectă regulile”.

Însă Cîțu nu vrea să-și asume impunerea unul lockdown în București, susținând că „este momentul ca soluțiile să vină de la autoritățile locale”.

„Am văzut şi eu, ca şi dumneavoastră, imaginile cu ce s-a întâmplat în weekend-ul trecut în cluburi şi în staţiunile montane şi vreau să vă spun că sunt foarte supărat să văd că există o minoritate dintre concetăţenii noştri care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare. Implicaţiile sunt pentru toţi”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

El a anunţat că de la ora 13.00 va discuta cu primarul general şi cu primarii de sector, de la ora 16.00 va avea discuții cu toţi prefecţii, iar marţi, cu primarii de municipii și cu șefii consiliilor județene.
 
„Este momentul ca soluţiile să vină de la autorităţile locale. Știm că există particularități pentru fiecare județ, municipiu. Mă astept ca, așa cum avem discuții de fiecare dată despre buget, să susținem aceste localități, să vină și cu soluții pentru situația dificilă prin care trece România”, a afirmat Cîțu.
 
Cîţu a mai spus că nu-şi doreşte să se ajungă la carantinarea Capitalei, iar decizia va fi luată după ce se vor fi ascultate toate opiniile – ale specialiştilor şi ale primarilor.

„Am vrut să păstrăm economia deschisă pentru că doar aşa putem să plătim costul pandemiei, avem nevoie de economie deschisă. Am găsit anul trecut soluţii pentru a menţine economia deschisă. Personal, bineînţeles că-mi doresc să nu ajungem la o situaţie de caratinare. Ascult toate opiniile specialiştilor, decizia o luăm după aceea. Opiniile care vin de la Ministerul Sănătăţii sunt importante, dar decizia o luăm după ce ascultăm toate opiniile, și ale primarilor”, a precizat premierul.

UPDATE 2: Nicușor Dan, după întâlnirea cu Cîțu: „Trebuie să fim puțin mai atenți”

UPDATE 1: Luni au fost raportate 3.743 de cazuri noi de COVID, din care aproape jumătate (1.446)  în București.

Rata de incidență COVID a crescut la 5,67/1.000 de locuitori în București

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, duminică seară, că nu poate fi exclusă carantinarea Bucureștiului, cu precizarea că dintre închiderea școlilor și cea a mall-urilor, preferă închiderea centrelor comerciale cel puțin în weekend.

La rândul său, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că este „foarte posibil” să se ia decizia carantinării Bucureştiului în cazul în care se depăşeşte indicele 6 de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version